Skiclub Zondal viert verjaardag voor het laatst op oude skipiste

De leden van Skiclub Zondal uit Deurne hebben het 50-jarig bestaan gevierd. Hoewel het jubileum overschaduwd wordt door de nakende sluiting van de skipiste, hing er een positieve sfeer in de cafetaria. Het is nog niet duidelijk of de procedure tegen skiclub Aspen uit Wilrijk wordt stopgezet.

Als de uitbater van de skibaan de procedure staakt, is het stadsbestuur bereid om de concessie van de skipiste op de Ruggeveldlaan te verlengen tot het einde van het seizoen in juni 2017. Zo niet, is het op 31 december onherroepelijk afgelopen met de skipiste en moet de voltallige club verhuizen naar Wilrijk. Daar starten vanaf woensdag de werken van een nieuwe, overdekte skipiste, die in november 2017 zou openen.

Op het programma van de viering afgelopen zaterdag stonden heel wat activiteiten zoals een deathride vanop de skipiste en een les skiën voor slechtzienden.

De skipiste in Deurne wordt namelijk ook gebruikt door de skiërs van Vigé, de enige skiclub voor blinden en slechtzienden in ons land. Ook voor hen is de gedwongen verhuis naar de skipiste in Wilrijk een bittere pil om te slikken. Als de skiclub zou verhuizen naar Wilrijk, waar de dichtstbijzijnde bushalte een stuk verder ligt, kunnen de leden van Vigé gewoon niet meer op eigen houtje gaan skiën.

Hoewel het nog niet duidelijk is of de uitbater van de skipiste de procedure tegen Aspen zou staken, hopen de leden van Zondal dat er snel een oplossing wordt gevonden. Marc Argeerts, bestuurslid van de skiclub, wil een oplossing op lange termijn. "Zolang we niet zeker weten of de club de komende jaren op een duurzame manier kan blijven bestaan, maakt het weinig uit of we tot december of tot juni openblijven. We willen zo snel mogelijk een redelijke overeenkomst sluiten met de stad en de skipiste Aspen." (PJBA)

Charlotte, Cecile, Sam, Celine en Leon en Robbe op de skipiste in Deurne. Moegelijk zullen ze binnenkort naar Wilrijk moeten verhuizen.
Benoit De Freine Charlotte, Cecile, Sam, Celine en Leon en Robbe op de skipiste in Deurne. Moegelijk zullen ze binnenkort naar Wilrijk moeten verhuizen.
Ook in de kleedkamers is het een drukte van jewelste.
Benoit De Freine Ook in de kleedkamers is het een drukte van jewelste.