Duikclub Amphora is clublokaal kwijt

De poort van het clubhuis voor Patrick Deknudt en zijn Amphora blijft vanaf vandaag definitief dicht.
De poort van het clubhuis voor Patrick Deknudt en zijn Amphora blijft vanaf vandaag definitief dicht.
De Deurnese duikclub Amphora heeft vanaf vandaag geen clubhuis meer. De stad beëindigde de concessie van de club in de Scinthoeve, op het sportcomplex aan de Ruggeveldlaan. En dat doet na 43 jaar veel pijn. "De rechter in kort geding wou de opzeg van de concessie niet opschorten. Daartegen gaan we nu in hoger beroep", zegt clubsecretaris Patrick Deknudt.

Duikclub Amphora telt circa 90 leden. Ze staat bekend om haar opleiding van sportduikers. Maar wat de toekomst brengt, is zéér onzeker. Patrick Deknudt: "In 1999 vernielde een gasontploffing ons clubhuis. We hebben daarna veel centen gestoken in de heropbouw, gesteund door de belofte van de stad dat we een concessie voor twee keer achttien jaar kregen. Het clubhuis is vandaag ruim 400.000 euro waard. Het is dan ook hardvochtig dat de stad ons er zonder een billijke compensatie uitzet."


Amphora kreeg met de voetbalkantine van Olympic Deurne wel een alternatief aangeboden, maar daar is de duikclub niet tevreden mee. "Afgeleefd en niet brandveilig", klinkt het.

"Radeloos"

Sportschepen Ludo Van Campenhout (N-VA) verdedigt de beslissing. "De verhuis van Amphora maakt deel uit van het grootschalige plan voor het Park Groot Schijn. In die Scinthoeve komt de jeugddienst. Dat de kantine van Olympic Deurne afgeleefd zou zijn, is onzin. Ik vind die best mooi."


Amphora heeft zijn duikmateriaal nu bij een aantal leden opgeslagen. "We moeten nu proberen op een andere manier verder te gaan, maar vandaag voel ik me toch wat radeloos", besluit Deknudt. (PHT)