Bisschoppenhoflaan zesde keer in 1,5 jaar blank door groot waterlek

Het water spoot in het rond toen een graafmachine een leiding raakte. De straat werd urenlang afgesloten.
Marc De Roeck Het water spoot in het rond toen een graafmachine een leiding raakte. De straat werd urenlang afgesloten.
Metershoog vloog het water de lucht in gisterenmiddag op de Bisschoppenhoflaan. Een aannemer veroorzaakte een waterlek in de middenberm van de drukke verkeersader door boorwerken. Brandweer en watermaatschappij Water-Link kwamen ter plaatse om de brokken te lijmen, de politie moest het verkeer urenlang omleiden.

Het gaat al om het zesde waterlek in anderhalf jaar tijd in de Bisschoppenhoflaan. "Dit incident is van een volledig andere aard", vertelt ingenieur Johan Cornelis van Water-Link.


"Vorige keren ging het om spontane en onverklaarbare lekken in de distributieleiding onder het voetpad, waardoor buurtbewoners geen stromend water meer hadden. Deze keer gaat het om schade door een aannemer op een aanvoerleiding tussen het waterproductiecenter in Oelegem en de haven en de stad. Aangezien er drie leidingen lopen, is dat geen echt probleem. Ook het distributienetwerk naar de woningen bleef onaangetast. Het ging hier dus vooral over waterverlies en verkeershinder. De werken van de aannemer hebben ook vertraging opgelopen."


De Bisschoppenhoflaan richting Wijnegem werd urenlang versperd. In de buurt klinkt vooral opluchting: "We wonen hier nog maar twee jaar en de straat heeft hier al zes keer blank gestaan", klinkt het bij een koppel. "Maar nu bleef het water bij ons binnen tenmiste stromen." (BSB)