Antwerp test keeper uit 4de provinciale

DOELMAN MAG DAGJE MEETRAINEN DANKZIJ WEDSTRIJD QMUSIC

Sam met spelers en technische staf van Antwerp.
Qmusic Sam met spelers en technische staf van Antwerp.
Sam Van Hoof (28) uit Willebroek kon zich gisteren even Sinan Bolat wanen. De doelman van VK Heindonk, een ploeg uit 4de provinciale, mocht even meetrainen met de A-kern van Royal Antwerp FC dankzij een wedstrijd van QMusic. "Als je een loeiharde knal van Jelle Van Damme uit doel kan houden: da's onbeschrijfelijk."

Wie gisteren naar de training ging kijken van Royal Antwerp Fc, zag dat de eersteklasser een nieuwe doelman in de goal had staan. De 28-jarige Sam Van Hoof mocht voor één dag profvoetballer zijn dankzij een wedstrijd van QMusic. "Een unieke ervaring om met toppers als Jelle Van Damme, Faris Haroun, Geoffry Hairemans, Ivo Rodrigues en tweede trainer Wim De Decker op het veld te staan", zei een erg gelukkige Sam. Voor de training kreeg hij eerst een rondleiding in het stadion en kwam zo op plekken waar een supporter anders niet komt. "Ik ben geen Antwerpsupporter in hart en nieren maar ik kan de ploeg appreciëren. Vooral de sfeer die er altijd hangt, is fantastisch." Nadat de officiële training afgelopen was, mocht Sam zijn keepershandschoenen aandoen en plaatsnemen in het doel. "We hebben een deel van de training hernomen met afwerking op doel. Pas wanneer je tussen de palen staat, besef je wat profvoetbal is en op welk niveau deze mannen spelen. Die shotten de bal precies waar ze die willen. Ook de voorzetten kwamen tot op de millimeter toe." Van Hoof heeft in het verleden wel nog op niveau gespeeld maar eerste klasse is nooit gelukt. "Ik heb een aantal jaar bij Racing Mechelen in derde klasse gespeeld en bij Opwijk in vierde klasse. Nu bol ik uit in vierde provenciale", lacht de doelman. Maar dat betekent niet dat hij geen trots heeft en zomaar elke bal zou binnenlaten. "Ik wilde hen toch laten zien dat ik iets in mijn mars heb. Elke voetballer heeft zijn trots. Of je nu in eerste klasse speelt of vierde provinciale. Ik moet toegeven, het gevoel dat ik had wanneer ik een bal kon stoppen, was onbeschrijfelijk. En dat is toch een aantal keer gelukt."

Sam moet zich gewonnen geven op een schot van Hairemans.
Qmusic Sam moet zich gewonnen geven op een schot van Hairemans.

Extra fan erbij

Dankzij deze ervaring heeft Antwerp er meteen een nieuwe supporter bij. "Ik ga toch eens proberen om af en toe een wedstrijd van Antwerp mee te pikken. Mijn hart kleurt na vandaag toch nog iets meer rood-wit." Qmusic-presentator Vincent Fierens organiseerde de wedstrijd. Sam moest daarvoor eerst het duel aangaan op de radio en zoveel mogelijk vragen beantwoorden over het leven van een profvoetbal. "Voetballers leven een luxeleven dus kreeg ik vragen over producten als Rolex. De grote finale ging door in de studio van QMusic. Daar moest ik onder andere zo lang mogelijk 'Goal' roepen", vertelt Sam.