Open Vld en N-VA verdelen bevoegdheden in Destelbergen

Elsie Sierens is de eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen.
Didier Verbaere Elsie Sierens is de eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen.
In Destelbergen is er een akkoord over de samenstelling van het nieuwe schepencollege. CD&V werd er na de verkiezingen naar de oppositiebanken verwezen.  De coalitie is samengesteld uit Open Vld (8 zetels) en N-VA (6 zetels).

Zoals eerder bekend wordt Elsie Sierens (Open Vld) de nieuwe en eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen. Zij is ook verantwoordelijk voor burgerlijke stand en bevolking, politie, brandweer en veiligheid, public relations, algemene zaken, informatie, communicatie en inspraak, cultuur, personeel en handhaving. 

Eerste schepen wordt Wim Raman (N-VA). Hij wordt schepen voor lokale economie en land- en tuinbouw, feestelijkheden en toerisme, patrimonium, informatica, kerkfabrieken en senioren. Filip Demeyer is als 2de schepen voor Open Vld bevoegd voor financiën, onderwijs en volwassen- en muziekonderwijs, sport & recreatie en gezinnen. Partijgenoot Michaël Vercruyssen is 3de schepen en bevoegd voor stedenbouw en omgevingsvergunningen, mobiliteit, leefmilieu, afvalbeleid, natuur, inclusief beleid en ontwikkelingssamenwerking. 

Ruimtelijke ordening en woonbeleid, sociale huisvesting, beleidsvisies, opvolging, RUP’s, openbare werken en ceremonies is voor N-VA schepen Renaat De Sutter. Eva Rombaut (N-VA) wordt voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Als 5de schepen is ze ook verantwoordelijk voor sociale zaken, welzijn, volksgezondheid, ex-OCMW-materie, zorgband en jeugd. Het nieuwe bestuur zal op donderdag 3 januari 2019 om 19.30 uur de eed afleggen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.