KTV Elck ’t Syne vzw speelt ‘prikkelende’ voorstelling met bijzondere cast

De cast is klaar om te schitteren.
RV - Manu Debruyne De cast is klaar om te schitteren.
Toneelvereniging Elck ’t Syne uit Destelbergen brengt in mei een opvoering met mensen met en zonder beperking. ‘Het turbulente liefdesleven van de cactus’ wordt een zinnenprikkelende voorstelling met live muziek, zang en dans. Meegenieten van dit spektakel kan tijdens de weekends van 18 en 19 mei en 25 en 26 mei, telkens om 18 uur in GC Berghine in Destelbergen. Reserveren kan nu reeds via www.elcktsyne.be.

Kries Verstuyft, lid van de toneelvereniging Elck ’t Syne, liep al even rond met het idee een toneelvoorstelling in elkaar te boksen met mensen met en zonder een beperking. Vorige zomer werd contact opgenomen met DC Mozaïek, vzw Den Dries en vzw De Bolster en werd er rondvraag gedaan in de familie- en vriendenkring van de leden van de vereniging. Dat leverde een mooie, gevarieerde en enthousiaste cast op, met niet alleen veel acteer-, maar ook dans- en muziektalent.

Een absurd sprookje voor jong en oud

De keuze voor een passend verhaal viel op ‘Het turbulente liefdesleven van de cactus’ van Bart Spaey en Jef Lemmens. “Dit prettig gestoorde verhaal neemt het publiek mee naar het koninkrijk van Knokkendoria, waar koning Baldezuur en koningin Trutteria vredig regeren. Wanneer hun geliefde zoon Karmeliet geprinsnapt wordt, gaan de poppen echter aan het dansen. Hofnar Ketchup en herderinnetje Pizzarella roepen de hulp in van de buurtkabouters om de scheve situatie weer recht te trekken”, zegt Kries.

Laat je meevoeren door kleurrijke personages, als de steenpuisttrollen, stinkelfjes en zelfs een stinktwaalfje, die letterlijk en figuurlijk over de scène springen, dansen en rollen. Dans, muziek en spel maken van dit moderne sprookje een zinnenprikkelende voorstelling, voor jong en oud. Meer info en tickets op www.elcktsyne.be.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.