Kinderopvang verhuist naar CM-gebouw

De gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang Scoebidoe trekt naar het voormalige CM-gebouw in de Dreve. Het hoofdgebouw bevindt zich in Oeselgem, maar de Dentergemse vestiging werkt momenteel nog vanuit twee lokalen in rusthuis Mariaburcht en basisschool Zeppelin. Daar kampt ze al langer met plaatsgebrek en dus drong een verhuis zich op. "We zitten er met 28 kinderen en dat is echt wel de limiet", stipt OCMW-voorzitster Trees De Smet (Eendracht) aan.


"Daarom trekken we vanaf 6 november naar het voormalige CM-gebouw. Dat kocht de gemeente in 2013 al aan en sindsdien huizen er verschillende verenigingen. Zij kunnen voortaan in het nabijgelegen JOC terecht. Petanqueclub Testerip gebruikte nog velden aan de achterkant van het gebouw, maar op termijn krijgen ze nieuwe velden achter de pastorij. De velden zetten we af met hekken, zodat de kinderen er niet op kunnen en de club kan er ondertussen nog spelen, want de kinderopvang is gesloten wanneer de club actief is", besluit De Smet.


Door de verhuis kan de kinderopvang straks 42 kinderen ontvangen. Op 3 november is er tussen 17 en 18 uur al een inloopmoment voor (nieuwe) ouders en de buren. (VDI)