Ga naar de mobiele website
^ Top

Dealer (44) betrapt op Cirque Magique

DENTERGEMNAAR TRACHTTE 60 XTC-PILLEN BINNEN TE SMOKKELEN

Het aangehouden koppel, S.V. (37) en S.M. (44) uit Dentergem, houdt van reizen en uitgaan in stijl.
Foto Hans Verbeke Het aangehouden koppel, S.V. (37) en S.M. (44) uit Dentergem, houdt van reizen en uitgaan in stijl.
S.M. (44) uit Dentergem zal voorlopig geen drugs meer dealen. De man werd vorige zaterdag domweg betrapt met een zestigtal xtc-pillen bij de nochtans aangekondigde controles op het dancefestival Cirque Magique in Ledegem. In zijn fraaie villa vond de politie later nog eens 800 xtc-pillen, een kilogram cocaïne en flink wat cash geld. Ook S.V. (37), de echtgenote van M., werd aangehouden. Het koppel hield, naar verluidt, regelmatig decadente feestjes in hun villa.

Er werd uitgebreid gecontroleerd aan het onthaal van Cirque Magique. Dat moet ook S.M. zaterdag opgemerkt hebben terwijl hij er stond aan te schuiven. En toch heeft hij geprobeerd om binnen te geraken. Met een uitgestreken gezicht. De zestig xtc-pillen die hij bij zich had, leverden de 44-jarige Dentergemnaar echter een rit op naar de gevangenis.

800 pillen

Toen acht speurders tegen de avond binnenvielen in zijn riante huurwoning langs de Tieltseweg in Dentergem, vonden ze daar niet alleen nog eens 800 xtc-pillen maar ook één kilogram coke en een grote hoeveelheid cash. De huiszoeking nam verschillende uren in beslag en leidde ook tot de arrestatie van S.V., de vrouw des huizes die van Finse origine is, maar lang in het Kortrijkse woonde. Het koppel, dat samen een zoontje heeft, maar ook elk kinderen uit vorige relaties, werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Hun zoontje wordt voorlopig opgevangen bij familie.

Failliet

Morgen verschijnen zijn ouders voor de raadkamer in Kortrijk, die zal beslissen of hun aanhouding met een maand wordt verlengd. M., afkomstig uit de Westhoek en lange tijd actief als voetballer bij onder meer SK Vlamertinge, FC Langemark, Sassport Boezinge en BS Geluveld, zag begin dit jaar de stukadoorsonderneming failliet verklaard die hij ooit samen met zijn broer runde. Het weerhield er hem niet van om net geen maand later een nieuw bedrijf in dezelfde sector op te richten, samen met zijn flamboyante echtgenote. Wie vandaag belt naar de contactnummers op de website van de gloednieuwe firma, krijgt te horen dat die niet meer in gebruik zijn.

Decadente levensstijl

Het koppel, dat nu in de cel zit, hield er een decadente levensstijl op na. Ze houden van uitgaan maar ook van reizen in stijl, en vinden dat geld moet rollen. In de fraaie nieuwbouwvilla, die ze sinds ongeveer zes jaar huren, vonden ook nu en dan wilde feestjes plaats. Naar verluidt ging dat niet zelden gepaard met een streepje bloot in de jacuzzi. In de buurt viel iedereen gisteren uit de lucht toen het nieuws van de dubbele aanhouding bekendraakte. "We zagen natuurlijk de politie wel toen die hier zaterdagavond bezig was maar hadden geen flauw benul dat het met drugs te maken had", klinkt het bij een buurtbewoner.Meld een bug