Brouwerij De Bie lanceert wielerbiertje

Nicolas Tjoen is trots op De Bie Vélo.
Foto Statius Nicolas Tjoen is trots op De Bie Vélo.
Brouwerij De Bie uit Wakken brengt samen met wielerploeg Etixx-Quick Step een nieuw bier op de markt. De Bie Vélo is voor wielersupporters en fans van de ploeg. Het ambachtelijk, licht en bitterzoet bier moet zowel bij mannen als vrouwen in de smaak vallen.

Een wielerploeg met een eigen bier. Het lijkt een vreemde combinatie, maar brouwers Nicolas en zijn vader Jos Tjoen zijn er van overtuigd dat hij een nieuwe creatie heeft gemaakt die door heel wat mensen zal worden gesmaakt. "De Bie Vélo zal bij mannelijke en vrouwelijke fans in de smaak vallen dankzij zijn kruidige aftoetsing met steranijs, koriander en salie. Het gaat om een lichtambere tripel met een alcoholpercentage van 8 procent. Het evenwicht tussen zoet en bitter is in balans en het bier smaakt fruitig en heeft een moutige nasmaak."


Niet dat renners als Tom Boonen, Mark Cavendish of Niki Terpstra straks allemaal zat in het zadel zitten, want het bier is in de eerste plaats voor wielerfans. "We zijn vorig jaar naar Etixx-Quick-Step gestapt of we konden samenwerken. We dachten aan sponsoring, maar reclame voor alcohol mag niet op die truitjes. Zo ontstond het idee om een bier te ontwikkelen voor de fans, wat niet weglaat dat de renners na hun wedstrijden er ook eentje kunnen drinken", lacht Tjoen.

Vuurdoop

De reacties zijn alvast lovend. "Op de ploegvoorstelling was iedereen enthousiast. Niet alleen manager Patrick Lefevre, maar ook de Tsjechische investeerder Zdenek Bakala. Hij is een enorme bierliefhebber en vindt het fantastisch dat zijn ploeg nu een eigen bier heeft."


"Het bier is verkrijgbaar in de supportersclub, voor vips tijdens wielerwedstrijden in binnen- en buitenland en in een speciale cadeau-verpakking in de online fanshop van Etixx-Quick Step", licht commercieel directeur bij Etixx-Quick Step Marnix Drysdale toe. "De vuurdoop volgt bij de volgende Vlaamse klassiekers, vermoedelijk zal dat op de Ronde van Vlaanderen zijn."


Daarnaast is het bier ook te koop in de brouwerij en in een reeks drankencentrales in de buurt, waaronder supermarkt Obelix en de Proxy In de Klokke in Dentergem en drankenhandel Deweerdt in Tielt. Meer info op www.debievelo.be. (VDI)