Werken aan nutsleidingen

In Schippersdijk, Bookmolenstraat en Smeyskensstraat vinden vanaf maandag 10 september werken aan de nutsleidingen plaats. De bestaande water- en elektriciteitsleiding wordt er vernieuwd.
RV

De werken gebeuren in zes fasen. Hoe lang het project zal duren, is nu nog niet duidelijk. Dat hangt af van de weersomstandigheden. In een eerste en tweede fase is Schippersdijk aan de beurt. De straat wordt hiervoor afgesloten tussen het kruispunt met de Schippersdijk en het kruispunt met de Geerstraat. 

In een derde fase werkt de aannemer in de Bookmolenstraat. Die wordt afgesloten tussen de Baasrodestraat en de Smeyskensstraat. Bestuurders moeten omrijden via de Baasrodestraat, Geerstraat en Smeyskensstraat. 

Fase 4, 5 en 6 situeren zich in de Smeyskensstraat. Eerst geldt daar een verkeersverbod tussen Bookmolenstraat en Geerstraat. Er is een wegomleiding voorzien via de Bookmolenstraat, de Baasrodestraat en de Geerstraat. Later is de straat afgesloten tussen de Bookmolenstraat en de Rosstraat. Dan moeten automobilisten omrijden via de Rosstraat, de Sint-Ursmarusstraat en de Bookmolenstraat.

Omwonenden stellen zich vragen bij de werken. In het voorjaar waren Smeyskensstraat en Geerstraat nog maar lange tijd onderbroken door een heraanleg van het wegdek. Dat kreeg een nieuwe asfaltlaag, omdat de straten er al jaren erg slecht bijlagen. De werken duurden veel langer dan voorzien. "Nu zitten we eindelijk met een heraangelegde straat en gaan ze opnieuw openbreken", klinkt het misnoegd bij buurtbewoners.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.