Vredesklokken luiden een eerste maal op 11-11

Vredesklokken op eindbestemming, op 11-11 zullen ze een eerste maal te aanhoren zijn in Dendermonde tijdens de viering “Vier Vrede”
Copyright : Geert De Rycke Vredesklokken op eindbestemming, op 11-11 zullen ze een eerste maal te aanhoren zijn in Dendermonde tijdens de viering “Vier Vrede”

De afgelopen week werd er in de kerktoren van Sint-Gillis Binnen hard gewerkt om de klokken speelklaar te krijgen tegen 11 november.

Alle beiaardklokken werden één voor één op hun plaats gehangen en voorzien van een elektromagnetische klepel, die wordt aangestuurd door een centraal systeem van de firma Clock-o-Matic NV.

Dit systeem maakt het mogelijk om verschillende melodieën te programmeren en te kunnen spelen op het vredesklokkenspel.

De melodieën werden vooraf ingespeeld door stadsbeiaardier en koster - organist Lorenz Meulebroek, die tevens instond voor de laatste afregelingen van de klokken.

Op 11 november tijdens de plechtigheid “Vier Vrede” zal het Vredesklokkenspel voor het eerst te horen zijn, en vanaf dan zal het elke dag klinken op het heldenplein.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.