VLEK wordt steam-school

De Vrije Lagere en Kleuterschool VLEK van Grembergen zet dit schooljaar in op wetenschap, techniek en technologie. Om het jaarthema 'STE(A)Mig werken met ZILL' in de verf zetten, komen de leerlingen donderdag verkleed als wetenschappers, kunstenaars, wiskundigen, ingenieurs en techniekers naar school.
De leerlingen mochten als wetenschappers en dokters naar school komen.
Geert De Rycke De leerlingen mochten als wetenschappers en dokters naar school komen.

 "STEAM staat voor science, technology, engineering, arts en mathematics", legt directeur Luk De Mey uit. "Het letterwoord staat voor een waaier aan technologische, technische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Daar gaan wij dit schooljaar extra op inzetten om de leerlingen te laten proeven van deze dingen en ze zo interesse krijgen om hierin later verder te studeren. STEAM kan resulteren in ingenieurs of programmeurs, maar ook nieuwe technieken in land- en tuinbouw, moderne apparatuur die levens redt in ziekenhuizen,..." De 380 kleuters en leerlingen van het VLEK zijn vandaag aan de slag om de letters van STEAM vorm te geven. Die krijgen een plaats in de inkomhal van de school. 

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.