Vinnig parcours voor vierde Gouden Petattencross

De organisatoren van de Gouden Petattencross bouwen dit jaar een nog vinniger parcours met extra hindernissen uit.
Geert De Rycke De organisatoren van de Gouden Petattencross bouwen dit jaar een nog vinniger parcours met extra hindernissen uit.
De Koninklijke Wielerclub Eendracht van Oudegem zorgt dit weekend voor een volgende Gouden Petattencross. Voor de vierde editie wordt op de terreinen aan de sporthal van Oudegem een vernieuwd, vinnig en spectaculair parcours gebouwd.

De Gouden Petattencross staat al sinds het begin garant voor wielerplezier en ambiance. "We wilden mensen dicht bij huis laten genieten van de unieke sfeer van een veldcross", zegt voorzitter Bart Van Malderen. "Het initiatief was direct een schot in de roos en groeide elk jaar. Sinds vorig jaar maken we er ook een tweedaagse van."

Voor de vierde editie bouwen de organisatoren alweer aan een vernieuwd parcours. "Dat moet nog vinniger en voor meer spektakel zorgen", klinkt het. "Nieuwe hindernissen zullen de wedstrijden extra kruiden. Maar toch moet dit een cross voor iedereen blijven: jong en ouder, man of vrouw, sportief of net ludiek, individueel of in groep."

De allerkleinste rennertjes komen op zaterdag 6 oktober aan de beurt. Zij krijgen de kans om van het wielergebeuren te proeven in een veilige, aangepaste en niet competitieve omgeving. De kinderen rijden tussen 14.30 en 15.30 uur. De fietsende leden van de wielerclub zelf zullen in de KWC Challenge tussen 16 en 17 uur uitmaken wie van hen de sterkste, de snelste en de slimste is. Op zondag 7 oktober staan vanaf 11 uur de jongerencrossen, start-to-cross, vrouwencross, getrainde kuitencross, Aaghem koers en snelle heldencross op het programma. Traditioneel en spectaculair hoogtepunt wordt ongetwijfeld opnieuw de ploegencross.

KWC Eendracht voorziet ook randanimatie. "Omdat een cross over meer gaat dan fietsen alleen, voorzien we een verwarmde feesttent, een frietkot en een groot terras", zegt Van Malderen. Op zaterdagavond zetten dj’s Blondoar & Margauxkabel, Dosschy en E-phonk de tent op stelten. Op zondag doet DJ Kevin Orlando dat.

Info en inschrijvingen: www.kwc-eendracht.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.