Vijfde dader overval bejaarde man gevat

Y.S. werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
Foto GDR Y.S. werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
De vijfde dader van de overval op een bejaarde man in de Vondelparklaan is gevat. Oppositiepartij Open Vld dringt ondertussen aan op bewakingscamera's.

Claude V. (74) werd maandagavond in zijn woning overvallen door een bende jongeren. De daders takelden de man zo erg toe dat hij op intensieve zorgen in het ziekenhuis ligt. Na een klopjacht kon de politie vier van de vijf jongeren oppakken. Gisteren volgde de arrestatie van de vijfde dader. De onderzoeksrechter liet Y.S. aanhouden. Y.S. is geen onbekende voor de politie. Hij werd in het verleden al opgepakt voor een hele reeks feiten en zou als minderjarige ook al meermaals met het gerecht in aanraking zijn gekomen. Hij wordt genoemd als het kopstuk van de zogenaamde Vlotgrasbende, die al een tijdje voor problemen zorgt in de stad.


Voor gemeenteraadslid Gino Van der Vreken (Open Vld) zijn de recente feiten aanleiding voor een hardere aanpak. "Al maanden waarschuw ik, onder andere tijdens elke gemeenteraad, voor deze jongerenbende", zegt hij. "We moeten strenger optreden, in het belang van alle inwoners. Veiligheid betekent niet alleen alcohol- en snelheidscontroles, maar ook ervoor zorgen dat mensen zich veilig voelen in hun huis en op straat. Al sinds 2015 vragen wij bewakingscamera's, maar dat wordt telkens afgewimpeld. Het wordt hoog tijd om aan onze vraag tegemoet te komen." (DND/KBD)