Uitbaters Oude Pomp zorgen voor AED-toestel

Uitbater Geert Hermans bij het toestel.
Foto Geert De Rycke Uitbater Geert Hermans bij het toestel.
De uitbaters van taverne D'Oude Pomp, vlakbij het kerkje van Vlassenbroek in Baasrode, hebben een AED-toestel aan hun horecazaak voorzien.

Zo'n automatische defibrilator kan levens redden. "Vlassenbroek is erg toeristisch en dus passeren er heel veel mensen", zeggen Geert Hermans en echtgenote Karine.


"We vonden het daarom wel nuttig om hier zo'n toestel te voorzien. We mogen natuurlijk hopen dat het op zich nooit zal nodig zijn, maar als iemand hier in de buurt een hartstilstand krijgt is dit apparaat ter beschikking om het leven te redden." Een AED-toestel kan gebruikt worden als iemand een hartstilstand krijgt en dient dan de nodige elektronische schokken toe om er weer bovenop te komen. Een slachtoffer dat binnen de eerste drie tot vier minuten wordt gereanimeerd en een stroomstoot toegediend krijgt met een AED, heeft zeventig procent kans om te overleven. In Groot-Dendermonde hangen al op diverse locaties dergelijke toestellen, zoals onder andere aan CC Belgica, de sporthal van Sint-Gillis, lokale dienstencentra en zwembad Olympos. Nu beschikt ook Vlassenbroek er over eentje.


(DND)