Troeteldieren tentoon tijdens kinderjaarmarkt

Honden, konijnen, cavia's, poezen, schildpadden, ... zelfs knuffelberen. Allemaal stonden ze maandagvoormiddag tentoongesteld tijdens de kinderjaarmarkt in Grembergen. Vierhonderd kinderen van de verschillende basisscholen in Grembergen namen deel. 
Alle dieren waren welkom op de kinderjaarmarkt in Grembergen.
Geert De Rycke Alle dieren waren welkom op de kinderjaarmarkt in Grembergen.

"De kinderjaarmarkt is een vaste traditie tijdens de Septemberkermis in Grembergen en altijd een groot succes", zegt Wim Onselaere van de Feestcommissie Grembergen. "Met het mooie weer is er ook een grote opkomst van bezoekers." De kinderen stelden niet alleen hun eigen dieren tentoon. Samen met een dierenarts kregen zesdeklassers ook een educatieve rondleiding op de jaarmarkt. Daar maakten ze kennis met trek- en rijpaarden, shetlandpony's, schapen, geiten en koeien. De kennis testen gebeurde achteraf met een jaarmarktquiz. Op dinsdag 11 september is Grembergen aan de laatste kermisdag toe. Dan is het tijd voor de Kermisdinsdag. Om 17.30 uur treden drie Kermisdinsdaggroepen Dweiszakken, Nief Bloed en Ziemelappen op aan de Gazegavers.

Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.