Ga naar de mobiele website
^ Top

Terrasjesradio op Grote Markt

STAD KRIJGT VANAF VOLGENDE WEEK NIEUW RADIOSTATION

Presentator Jeroen Gorus zal de radiozender op de Grote Markt in goede banen leiden.
Foto Geert De Rycke Presentator Jeroen Gorus zal de radiozender op de Grote Markt in goede banen leiden.
Dendermonde krijgt er voor een week een extra radiostation bij. De zender gaat zeven dagen lang de lucht in, met als climax een avondvullende uitzending als de Grote Markt één groot strand wordt. Dat past in de terrasanimatie die de stad tijdens de zomervakantie organiseert. Dendermondenaar en presentator Jeroen Gorus leidt de radio in goede banen.

Dendermonde houdt er een traditie op na om elke zomer uit te pakken met wekelijkse terrasanimatie op donderdagavond. Voor de editie volgende week donderdag wordt de Grote Markt zelfs omgebouwd tot een heus strand. Daarvoor worden tonnen zand aangevoerd naar het plein in hartje stad. "Maar bij een strand hoort tegenwoordig ook een radiozender", vertelt Patrick Seghers, hoofd van de Dienst Toerisme en Stadspromotie. "Denk maar aan het Q-Beach House, Radio 2 aan Zee en Nostalgie in Middelkerke. Daarom leek het een leuk idee om ook op het Dendermondse strand een radio te hebben."


Jeroen Gorus, Dendermondenaar en presentator, was meteen gewonnen voor het idee. "Ik heb meteen een tijdelijke zendvergunning aangevraagd, want dat is nodig", zegt hij.

Terrasjesradio

"Samen met de internetradio Rock FM die ik al langer draaiende hou, gaat de nieuwe tijdelijke zender vanaf vrijdag 4 augustus de ether in. Het is een ideale manier om de terrasanimatie van de stad te promoten en ondertussen genieten luisteraars van toffe rock- en popmuziek, van het prille begin in de jaren vijftig tot vandaag, met speciale aandacht voor Belgische groepen zoals De Mens, The Scabs en Raymond Van het Groenewoud." Een week lang zal de belforttoren boven het stadhuis op de Grote Markt dus voorzien worden van een antenne als zendmast. Donderdag 10 augustus komt daar ook nog eens een glazen radiostudio bij, op het strand van de Grote Markt. Gorus zendt dan van daaruit een hele avond live uit. Rock FM wordt dan Terrasjesradio.

Zomerse beleving

"Dat wordt dikke ambiance", zegt hij. "Alle bezoekers op de Grote Markt kunnen in de studio binnen springen om hun favoriete zomerplaat aan te vragen, groetjes over te maken aan luisteraars of om te vertellen over hun favoriete zomermoment. Op die manier maken we de zonnigste radio-uitzending ooit." De uitzendingen zullen te volgen zijn vanaf vrijdag 4 augustus om middernacht tot en met donderdag 10 augustus om 23 uur. Luisteraars kunnen afstemmen op de frequentie 88.1 FM. De terrasjeasavond op het strand start op donderdag 10 augustus vanaf 19 uur. Iedereen is welkom op de pop-up beach op de Grote Markt voor een extra zomerse beleving. De muzikanten van Vierkante Meter zorgen voor een vrolijke noot en aan animatie zal geen gebrek zijn met klimpalmbomen, een waterbassing met reuzenballen, een tattoozetter en pyro-acts.Meld een bug