Streekgenoten krijgen prominente plaatsen op N-VA-lijst

Marius Meremans zal de vijfde plaats op de N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement innemen.
Geert De Rycke Marius Meremans zal de vijfde plaats op de N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement innemen.
Verschillende streekgenoten uit Dendermonde krijgen een prominente plaats op de N-VA-lijsten voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen. N-VA presenteerde zopas haar volledige lijst voor Oost-Vlaanderen waarmee ze op 26 mei naar de kiezer trekt.

Marius Meremans, momenteel al Vlaams parlementslid en schepen in Dendermonde, zal op de lijst voor het Vlaams Parlement de vijfde plaats innemen. Kersvers Dendermondse schepen voor Sociale Zaken Tomas Roggeman krijgt de vijfde plaats op de verkiezingslijst voor de Kamer. Hij is voorzitter van Jong N-VA. Nog voor de Kamer zal Hilde Raman, gemeenteraadslid, de dertiende plaats bekleden. Ward Vranken krijgt er de plaats van eerste opvolger. Hij is geboren in Baasrode, maar woont nu al even in Buggenhout en is er gemeenteraadslid. De Dendermondse N-VA hoopt alvast met zowel Roggeman als Meremans om in zowel het Vlaams Parlement als de Kamer een zitje te veroveren. “N-VA staat sterk in Dendermonde en leverde een goed resultaat af met de voorbije gemeenteraadsverkiezingen”, zegt Meremans. “Het is dan ook niet verwonderlijk dat zoveel Dendermondenaren de Vlaamse en federale lijst bevolken. En dat is een goede zaak voor Dendermonde. Het blijft erg belangrijk dat Dendermonde een rechtstreekse lijn aanhoudt met Brussel, zeker in de cruciale dossiers die belangrijk zijn voor onze stad en regio. Daarom gaan we voluit voor twee verkozenen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.