Stad verlengt samenwerking met Cambio

David Legreve
Het stadsbestuur van Dendermonde verleent haar samenwerking met Cambio om autodelen te promoten. De gemeenteraad gaf haar fiat daarvoor tijdens de jongste vergadering. De stad blijft zo voort inzetten op een duurzaam mobiliteitsbeleid. Concreet gevolg van de hernieuwde samenwerking is dat er in Sint-Gillis een nieuwe elektrische deelwagen ter beschikking zal worden gesteld.

Dendermonde werkt al sinds 2012 samen met Cambio. Er zijn twee standplaatsen voor deelauto’s. Eén aan het station van Dendermonde en één aan het Administratief Centrum. Dag en nacht staan daar auto’s klaar voor wie er gebruik wil van maken. De gebruikers betalen een vergoeding in functie van het tijdsgebruik. Van het onderhoud, de keuring of verdere administratie, moeten ze zich niets aantrekken.

Het aanbod wordt nu uitgebreid met een extra standplaats met een elektrische deelwagen. Die komt aan de Frans Van Schoorstraat in Sint-Gillis. “Regelmatig waren er momenten waarop wagens niet ontleend konden worden omdat ze al in gebruik waren”, zegt schepen van Mobiliteit Niels Tas (sp.a). “Om dat knelpunt aan te pakken, komt er dus een bijkomende wagen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.