Stad properder dankzij World Clean Up Day

Dendermonde ligt er alweer een stuk properder bij. Dat is te danken aan de vrijwilligers die deelnamen aan de World Clean Up Day. 
In de hele stad gingen vrijwilligers op pad om zwerfvuil op te ruimen.
Geert De Rycke In de hele stad gingen vrijwilligers op pad om zwerfvuil op te ruimen.

In 150 landen engageren vrijwilligers zich tijdens deze actiedag om hun land proper te maken. In België werden meer dan 300 lokale opruimacties geregistreerd en gingen meer dan 32.000 mensen aan de slag om hun omgeving zwerfvuilvrij te maken. "Ook in Dendermonde zetten we de schouders onder dit project", zegt voorzitster Ilse De Cock van Junior Chamber International (JCI) Dendermonde. "De voorbije zomer hadden we al een geslaagde try-out en voor het grote werk nu konden we op meer dan veertig vrijwilligers rekenen. Zij wandelden in Dendermonde en de deelgemeenten en ruimden ondertussen zwerfvuil op."

Begeleiding daarbij kwam van zwerfvuilmeester Nele Cleemput. "Deze actie toont aan hoe geëngageerd mensen zijn om mee te zorgen voor een propere omgeving", zegt ze. "Meer dan een afvalzak, een paar handschoenen en tien minuten tijd is er overigens niet nodig om onze eigen straat properder te maken. Iedereen kan dat doen, niet alleen tijdens World Clean Up Day." De actiedag leverde in totaal meer dan dertig volle zwerfvuilzakken op.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels