Stad lanceert plattelandskoffers

De plattelandskoffer wordt voorgesteld op de jaarmarkt.
Foto GDR De plattelandskoffer wordt voorgesteld op de jaarmarkt.
Dendermonde lanceert een nieuw project rond plattelandseducatie. Om de land- en tuinbouw beter bekend te maken, zijn er plattelandskoffers voor basisscholen beschikbaar.

Het stadsbestuur van Dendermonde hecht veel belang aan educatie rond het platteland. "Ik zit in de landbouw en merkte bij schoolbezoeken dat het voor leerkrachten niet evident was het nodige lesmateriaal over land- en tuinbouw te verzamelen. Zo ontstond het idee om paketten te maken", zegt schepen Martine Van Hauwermeiren.


Resultaat zijn de plattelandskoffers: een voor kleuters en een voor lagereschoolkinderen. De koffers bevatten lesmappen, folders, films, posters en een gezelschapsspel, gemaakt door de kindergemeenteraad. "Door dit materiaal ter beschikking te stellen, willen we het voor leerkrachten makkelijker maken om aandacht te besteden aan onze land- en tuinbouw", zegt Van Hauwermeiren.


De plattelandskoffers werden gisteren voorgesteld. "Het is belangrijk dat kinderen weten dat melk niet zomaar in de supermarkt ligt", klinkt het. "Kinderen moeten de waarde kennen van voedsel. Met dit project kan dat." De plattelandskoffers zijn te ontlenen bij de dienst groenbeleid en landbouw in het Administratief Centrum van Dendermonde. (DND)