Sportclubs roepen om uitbreiding sportcampus: "Dringend nood aan extra infrastructuur"

Een overbezet kunstgrasveld tijdens trainingen van Jong Sint-Gillis, het is wekelijkse kost op de sportcampus in Sint-Gillis. Ook andere terreinen zijn druk bezet.
RV Een overbezet kunstgrasveld tijdens trainingen van Jong Sint-Gillis, het is wekelijkse kost op de sportcampus in Sint-Gillis. Ook andere terreinen zijn druk bezet.
De roep om een uitbreiding van de sportcampus in Sint-Gillis-Dendermonde klinkt steeds luider. Voetbalclub SC Jong Sint-Gillis, met een boomende jeugdwerking, trekt aan de alarmbel. "Er is dringend nood aan extra velden, kleedkamers en parkeermogelijkheden", klinkt het.

Voetbalclub SC Jong Sint-Gillis werd pas vorig jaar opgericht met een exclusieve jeugdwerking. Het concept om alleen voluit te gaan voor voetballende kinderen en jongeren slaat duidelijk aan, want de club boomt als geen ander. De vereniging mag op trainingen meer dan 220 spelertjes verwelkomen. Dat betekent telkens weer "bakske vol" op het kunstgrasterrein op de sportcampus aan de Van Langenhovestraat.

"Neem daar ook nog eens 400 leden van de Dendermonde Rugbyclub, 150 atleten van de atletiekclub en 100 spelers van de hockyclub bij en het laat zich raden dat er voor al die sporters veel te weinig plaats is", vat Bart Van Belle, woordvoerder van Jong Sint-Gillis samen. "Het is telkens een hele puzzel om trainingen en wedstrijden te laten plaatsvinden en combineren. Wij moeten zelfs spelers weigeren omdat er geen plaats meer is en er geen beschikbare uren van terreinen meer vrij zijn. Er is gewoonweg veel te weinig ruimte voor de huidige werking, laat staan om de clubs verder te laten groeien."

Uitbreiding dringend nodig

Jong Sint-Gillis breekt dan ook een lans voor een aanzienlijke uitbreiding van de sportcampus. "Dat moet in de vorm van extra velden én extra kleedkamers", zegt Van Belle. "Maar ook extra parkeermogelijkheden, ook voor fietsers, zijn dringend nodig. Alleen zo kunnen de verschillende clubs, van voetbal, rugby en hockey over atletiek en handbal tot gevechtssporten, dans en turnen, hun toekomst bestendigen. Er kunnen dan zelfs nog nieuwe clubs bijkomen."

SC Jong Sint-Gillis hoopt, samen met tal van andere sportclubs, dat de nieuwe beleidsploeg van de stad in de volgende legislatuur 'snel en concreet werk maakt van de bestaande uitbreidingsplannen van het sportcomplex'. "Want inderdaad, er is al jaren en jaren sprake van een uitbreiding van de sportcampus. Het blijft alleen erg lang wachten op de realisatie", klinkt het. "Er komen de komende jaren tientallen nieuwe, jonge gezinnen bij in Sint-Gillis door onder andere de realisatie van nieuwe grote wijken. Ook die bewoners zullen willen dat hun kinderen dichtbij huis kunnen sporten in een moderne en aantrekkelijke infrastructuur."

Schepen Carine Verhelst (sp.a) begrijpt de bekommernissen van de sportclubs. "De opmerkingen zijn terecht", zegt ze. "We werken echt aan dit dossier. Onderhandelingen met eigenaars van percelen grond achter de sportsite zijn volop bezig. Eens de stad die grond in bezit heeft, kunnen we starten met de inrichting van extra ruimte. Dat zal in samenspraak met de buurt en de sportclubs gebeuren."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.