Speciale bordjes aan parkeervakken andersvaliden

RV
De parkeerplaatsen voor andersvaliden op de sportcampus van Sint-Gillis-Dendermonde hebben speciale bordjes gekregen. Die moeten extra sensibiliseren om niet foutief op zo’n parking de wagen te stallen. De bordjes tonen de boodschap ‘Als u mijn plaats neemt, neem dan ook mijn handicap’. 

“Het initiatief komt er op vraag van de sportverenigingen die G-sport voor personen met een beperking organiseren in de sporthal”, zegt schepen van Sport Nele Cleemput (CD&V). “Zij ondervonden dat sommige automobilisten deze parkeerplaatsen onrechtmatig gebruikten, zodat de G-sporters of andere andersvaliden soms geen parkeerplaats hadden en heel wat moeite ondervonden.” 

De parkeerplaatsen voor andersvaliden waren eerder al in het blauw geschilderd om extra op te vallen, maar nu trekken ook de extra bordjes de aandacht. “Naast het verplichte bordje met de aanduiding dat de plaats gereserveerd is voor andersvaliden, hopen we met deze boodschap foutparkeerders tot andere gewoonten te brengen en vragen we extra aandacht voor het onrechtmatig gebruik van hun parkeerplaatsen”, zegt Cleemput.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.