Scholieren laten boeken kaften in bib

Voor de Dendermondse scholieren is het al lang geen geheim meer: in de bibliotheek aan de Kerkstraat kunnen ze bij de start van het schooljaar terecht om hun schoolboeken te laten kaften. Tientallen schoolagenda's, wiskundeboeken, taalschriften,... passeerden er maandag en dinsdag dan ook massaal de revue. 
Vrijwilligers stonden klaar om boeken te kaften.
Geert De Rycke Vrijwilligers stonden klaar om boeken te kaften.

Vrijwilligers stonden klaar om ze allemaal te voorzien van een leuk papiertje. "Dit jaar gebruiken we zelfs toile cirée, of tafelzeil, om boeken te kaften", zegt schepen van Jeugd Lien Verwaeren, die ook zelf de handen toestak bij de kaftactie. "Dat past perfect in de prioriteiten van de stad rond duurzaamheid. Tafelzeil krijgt zo een tweede leven. Ter sensibilisering is er echter evengoed kaftpapier rond zwerfvuil. Er zijn ook andere leuke papiertjes en jongeren die dat willen, mogen ook hun eigen papier meebrengen." De kaftactie zorgde voor een gezellige drukte tussen de boekenrekken.

Wie dat wilde, kon zijn boeken ook laten kaften met toile cirée.
Geert De Rycke Wie dat wilde, kon zijn boeken ook laten kaften met toile cirée.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.