Reuzenstoet en vijftigste Petattenworp zijn groot succes

Reus Pierre Vertongen tijdens de reuzenstoet.
Foto Geert De Rycke Reus Pierre Vertongen tijdens de reuzenstoet.

Bezoekers van de septemberkermis in Oudegem waren met de jaarlijkse reuzenstoet aan een hoogtepunt toe. De vier Haagemse reuzen, Petatje op ezeltje Anatool, Jef Scheirs, Theo Cool en Pierre Vertongen, stapten van aan het stationsplein naar het dorpsplein aan het gemeentehuis. Daarbij kregen ze gezelschap van nog eens zestien reuzen uit de regio, een ezelparade en drie fanfares. "De reuzenstoet herinnert aan de typische Oudegemse folklore, die we heel graag in leven houden", zegt voorzitter van de Feestcommissie Stéphanie Verlaeckt.

Jubileumeditie

"Zo tonen we enkele personages uit het boek 'De Filosoof van Haagem' van auteur Jef Scheirs. Van het werk werd een gelijknamige televisiereeks gemaakt op de toenmalige BRT en het maakte ons dorp beroemd." De reuzenstoet ging overigens de vijftigste Gouden Petattenworp vooraf. De jubileumeditie werd een groot succes.


Honderden enthousiaste Oudegemnaren grabbelden met plezier naar de 1.200 ingepakte aardappeltjes die vanop de pui van het gemeentehuis in het publiek gegooid werden. (DND)