Retributie voor wie voornaam wijzigt

Copyright : Geert De Rycke
Wie zijn voornaam wil wijzigen, moet daar in Dendermonde voortaan een retributie van 50 euro voor betalen. Dat heeft de gemeenteraad beslist.

 "Sinds deze zomer is de procedure om een voornaam te wijzigen veel vlotter geworden", zegt burgemeester Piet Buyse. "Met een retributie willen we voorkomen dat zomaar zonder redenen personen hun naam veranderen. Er komt immers toch heel wat bij kijken. Bij zo'n beslissing moeten heel veel documenten aangepast worden en dat betekent veel administratie voor onze diensten. Door de retributie beperkt te houden, willen we de drempel voor wie het nodig vindt dat zijn voornaam wijzigt toch laag genoeg houden." Op de retributie van 50 euro, gelden enkele uitzonderingen. Transgenders betalen 5 euro en vreemdelingen die de Belgische nationaliteit aanvragen en niet over een voornaam beschikken, worden gratis behandeld. Om een voornaam te laten wijzigen, is een afspraak maken bij de burgerlijke stand in het Administratief Centrum van Dendermonde nodig. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Van der Poorten

  Zoals altijd : Iedereen gelijk voor de wet maar de ene wat gelijker dan de andere b

 • myriam rosez

  Bij de vorige verkiezingen luide het motto! Eigen volk eerst!?! Jaja we zien het ze moeten weer niets betalen wij armer die maar rijken Mercedes alez dikke bakken wij een ocharme moeten content zijn met een ocasieke straf is dat. En wie gaat er mer de pluimen lopen? Juist ja.!

 • Lydia De Lathauwer

  Ja, hier klopt weer iets niet he!! wie betaald hier weer het gelag??

 • Joske Keyre

  De discriminatie van de normale mensen wordt verder gezet, waar zit UNIA nu??? Idem bij hospitalisatieverzekeringen, mijn vrouw wordt geopereerd aan spataders en de verzekering probeert er onderuit te komen door te stellen dat dit een aandoening is van voor de verzekering inging. Maar transgenders moeten alles bij wet terugbetaald krijgen !?!?!?

 • marie-claire de bosscher

  en diegene die ooit mijn naam verkeerd in de geboorteakte schreef, maar juist in het trouwboekje van mijn ouders, wat doet men daarmee ?