Ouders leren levensreddend handelen

Veel interesse voor de workshop levensreddend handelen bij baby s en kinderen.
Geert De Rycke Veel interesse voor de workshop levensreddend handelen bij baby s en kinderen.

Tijdens de cursus ‘levensreddend handelen bij baby’s en kinderen’ leerden ouders hoe ze moeten reageren in gevaarlijke situaties.

“We richten ons expliciet op de meest voorkomende noodsituaties bij kinderen zoals verstikking, vergiftiging en brandwonden”, zegt Geert Briers van Delta Healthcare Consulting (DHCC), de organisatie die ouders en begeleiders in drie uur tijd een goede basis probeert mee te geven.

“Het is enorm schrikwekkend om een kind te zien hoesten en proesten, of nog erger: rood worden zonder meer. Een eerste reactie is dikwijls paniek, een reactie waar je niets aan hebt. Na onze workshop voelen ouders zich vaak zekerder”, zegt Briers. Tijdens de cursus mochten ouders ook zelf de reanimatietechniek uittesten. Ook de Heimlich greep om een stukje uit de keel te persen, mochten deelnemers proberen.

Per inschrijving voor de cursus schenkt DHCC 1 euro aan De Warmste Week. Als goede doel kiezen ze ‘Help Brandwonden Kids vzw’. “Tijdens de opleiding levensreddend handelen leren de cursisten de juiste eerste zorg, maar ook de nazorg is belangrijk.”

Info: www.dhcc.eu

Geert De Rycke
Geert De Rycke1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Decoutere

    Het is dan ook een topbedrijf , DHCC. Prima vakkennis , ervaren instructeurs.Enkel spoedverpleegkundige met pedagogische skills.