Oprichting fietsbieb met tweedehands kinderfietsen

CD&V wil ook in Dendermonde een fietsbib oprichten.
RV CD&V wil ook in Dendermonde een fietsbib oprichten.
Als het van CD&V-kandidaten afhangt, dan wordt er in Dendermonde een fietsbieb opgericht. Jurgen Goossens, Pascal Putteman, Ellen Cassimon, Els De Wael, Nicholas Van Beveren en Valens Izere haalden daarvoor inspiratie in Antwerpen, West-Vlaanderen en Limburg, waar al dergelijke initiatieven bestaan. 

"In een fietsbieb worden tweedehands kinderfietsen in orde gebracht en daarna kunnen geïnteresseerden ze tegen een kleine vergoeding gebruiken", klinkt het. "Fietsen is gezond en moet dus gestimuleerd worden. Omdat kinderen hun fiets echter heel snel ontgroeien, biedt zo’n fietsbieb een betaalbaar alternatief aan via het hergebruik van fietsen. De fiets is altijd te ruilen voor een groter exemplaar of andere model. Wie een kinderfiets in goede staat schenkt aan de fietsbieb, kan fietsgeld in de plaats krijgen om een andere fiets uit te lenen."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.