Open Vld: "Te lang wachten op veiligheidscamera's centrum"

RV
Oppositiepartij Open Vld vraagt zich af waar de aangekondigde veiligheidscamera's voor het stadscentrum in Dendermonde blijven. Die laten volgens de partij te lang op zich wachten. 

Het dateert van maart dit jaar dat de gemeenteraad unaniem de plaatsing van bijkomende camera's in de binnenstad en stationsomgeving goedkeurde, als aanvulling van de realisatie van een veiligheidsschild rond de stad met ANPR-camera's op de toegangswegen van Dendermonde. Die ANPR-camers' zijn ondertussen geplaatst en operationeel. "Maar de gevraagde plaatsing van veiligheidscamera’s in het centrum blijft uit", zegt gemeenteraadslid Gino Van der Vreken. "Ze staan er nog altijd niet. Waarom moet dit allemaal zo lang duren? Intussen blijven de beschadigingen van auto’s voortduren, zoals aan het station of in de Kasteelstraat. De veiligheid van de inwoners en bezoekers, scholieren inclusief, moet één van de eerste bezorgdheden zijn." Het dossier staat volgende week wel opnieuw op de agenda van de Dendermondse gemeenteraad. Daarna kan de uitvoering beginnen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy De Smedt

    Nog even een stuntje voor de verkiezingen? Zit zelf in de gemeenteraad dus moet niet zagen is zelf mee verantwoordelijk