Nieuwe zwerfkattenactie van start

thinkstock
Het stadsbestuur van Dendermonde begint een nieuwe zwerfkattenactie. Daarbij worden zwerfkatten gevangen om ze onvruchtbaar en gezonder te maken. Hiervoor werkt de stad samen met vzw RATO.

Op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 december zullen op verschillende locaties in Dendermonde en deelgemeenten vangacties plaatsvinden. Omwonenden worden daarvan verwittigd met een brief, zodat ze ervoor kunnen zorgen hun huiskatten op die dagen binnen te houden of een halsbandje om te doen. Zo weten de medewerkers van RATO dat het niet om een verwilderde kat gaat als ze in de vangkooi terechtkomt.

Elke gevangen zwerfkat wordt getest op kattenleucose en kattenaids. Test de kat positief, dan wordt hij geëuthanaseerd. Zo wil de stad een gezonde kattenpopulatie overhouden die de huiskatten niet kan besmetten. Na de behandeling worden de katten terug in hun vertrouwd territorium geplaatst.

Info: groenbeleid@dendermonde.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Heyvaerts

    Katten euthanaseren met aids of leucose kan ik alleen maar toejuichen. Het is door zo een kat dat mijn vorige kat besmet werd en ik hem heb moeten laten inslapen. Een kat met deze twee aandoeningen is allesbehalve leuk. Laten inslapen is de meest humane oplossing.