Ga naar de mobiele website
^ Top

Nieuwe lijnen op weg, verf op auto's

KLACHT BIJ POLITIE NA SCHADE AAN CARROSSERIE

De wagens van Wim De Ridder en Franky Van Nieuwenhuyze stonden geparkeerd langs het Grootzand in Grembergen, toen vrijdag een firma de wegmarkeringen een nieuw laagje verf gaf.
Copyright : Geert De Rycke De wagens van Wim De Ridder en Franky Van Nieuwenhuyze stonden geparkeerd langs het Grootzand in Grembergen, toen vrijdag een firma de wegmarkeringen een nieuw laagje verf gaf.
Tientallen wagens langs het Grootzand in Grembergen zijn besmeurd met verf. Vrijdag kwam het bedrijf 'De Groote' op vraag van het Agentschap Wegen en Verkeer langs om de wegmarkeringen te vernieuwen. Daarbij belandden op verschillende auto's verfspatten, die er ook niet meer af gaan na een bezoekje aan de carwash. "Fouten kunnen gebeuren, maar het moet wel opgelost raken", zegt Franky Van Nieuwenhuyze, wiens twee maanden oude Audi A1 onder de verf zit.

De firma 'De Groote' staat al jaren in voor de wegmarkeringen op de gewestwegen in Dendermonde en omstreken. Vrijdagmiddag liep het echter fout in Grembergen. Eigenaars van auto's die geparkeerd stonden op het Grootzand merkten na het spuiten van de wegen dat er ook heel wat verfspatten op hun wagens zaten. Zo ook op de amper twee maanden oude Audi A1 van Franky Van Nieuwenhuyze. "Toen we de vlekken op de auto's zagen, zijn we onmiddellijk naar de carwash gereden. Maar de verf ging er niet af na een wasbeurt", aldus Franky. "De carwash was ook verbaasd. Zij raadden mij aan om naar de garage te gaan", zegt hij.


Een zelfde verhaal weerklinkt bij Wim De Ridder, die aan de overkant woont. "Op het eerste zicht valt het niet meteen op, maar wanneer je dan beter kijkt, merk je dat er toch heel wat spatten zijn. Gelukkig was mijn auto redelijk vuil waardoor de verf ook op het stof is blijven hangen, maar helemaal weg is het toch niet," vertelt Wim.

Overal op de wagens, van de carrosserie tot de banden, zitten verfspatten die er ook nog zijn na een wasbeurt bij de carwash.
Copyright : Geert De Rycke Overal op de wagens, van de carrosserie tot de banden, zitten verfspatten die er ook nog zijn na een wasbeurt bij de carwash.

Stofwolk

Ook de manier waarop het bedrijf eerst in de straat rond reed om de baan te kuisen, deed heel wat wenkbrauwen fronsen. "Met een hoge snelheid maakte er iemand de lijn schoon waardoor steentjes overal in het rond vlogen en er een heuse stofwolk te zien was. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Als ze zo overal rondrijden, zullen er alle dagen problemen ontstaan," aldus Franky.


Eerder vorige week ontstonden ook al dezelfde problemen in de Kruisstraat in Overmere. Ook hier kregen verschillende wagens verfspatten op hun carrosserie. "Ik merkte onder meer op dat mijn wagen, die van mijn vader en van nog enkele buurtbewoners witte vlekken hadden en dat ze enkele uren er voor de straten hadden overgespoten," zegt Dimitri Witpas. "De vlekken zijn er mogelijk wel nog uit te krijgen, maar dan heb je kans op blijvende schade aan de carrosserie. Wij gaan dus ook zeker nog contact opnemen met het bedrijf," zegt Dimitri.


Franky van Nieuwenhuyze is intussen al een dossier gestart voor de verzekeringen en heeft ook het bedrijf al gemaild.

Copyright : Geert De Rycke

Oplossing via bedrijf

"Zij reageerden nog niet, maar ik verwacht wel dat ze het gaan doen en oplossen. Ik heb ook op aanraden van de politie klacht ingediend, het is nu voorlopig afwachten", besluit Franky.


Het bedrijf 'De Groote was afgelopen weekend niet bereikbaar voor commentaar.Meld een bug