Nieuw wandelpad voor 15de verjaardag

Gisteren werd het Justus De Harduwijnpad ingewandeld.
Copyright : Geert De Rycke Gisteren werd het Justus De Harduwijnpad ingewandeld.
De Werkgroep Cultureel Patrimonium, dat inspanningen levert voor het erfgoed dat de stad rijk is, bestaat in 2017 vijftien jaar. Dit jubileum is het voorbije weekend gevierd met de inhuldiging van een vernieuwd wandelpad. In Mespelare is het Justus De Harduwijnpad officieel heropend.

Die wandeling zet onder andere de historische dorpskern van Mespelare en de beschermde Sint-Aldegondiskerk in de kijker. Er vonden dan ook gegidste rondleidingen plaats.


Voor de gelegenheid was er ook een tentoonstelling in ontmoetingscentrum De Mespel en Lorenz Meulebroek zorgde voor een beiaardconcert.


"De Werkgroep Cultureel Patrimonium zette zich de voorbije jaren onder andere in voor de restauratie van de militaire restanten van de voormalige vestinggordel van Dendermonde en voor een restauratieproject van de Hollandse Kazerne", zegt Mariella Ost.

Historische link

"We werken ook mee aan wandelpaden met een historische link. Het Justus De Harduwijnpad is er daar ook één van."


Het gaat om een stevige maar rustige 'trage wegenwandeling' van ongeveer negen kilometer lang langs de historische en landelijke plekjes in Oudegem en Mespelare.


De start is voorzien aan het kerkplein van Oudegem.


"In een folder is de route opgenomen en staat de nodige uitleg bij alle interessante plekjes en gebouwen langs de route", rondt Ost af.