Milde straf voor bromfietser na zwaar ongeval

De jongeman reed in op de personenwagen die linksaf wilde slaan.
Foto GDR De jongeman reed in op de personenwagen die linksaf wilde slaan.

Thomas V.B. uit  Dendermonde verscheen dinsdag voor de rechtbank nadat hij op 30 mei 2017 aan hoge snelheid met zijn bromfiets achteraan inreed op een personenwagen op de Kroonveldlaan. De personenwagen wilde links afslaan richting de Kolvenierslaan toen hij plots een hevige klap hoorde. De 18-jarige bromfietser stond zelf terecht omdat zijn bromfiets opgefokt was en veel te hard reed waardoor hij ook niet verzekerd was. De advocaat van de beklaagde had moeite met de positie van de personenwagen. "Het voertuig stond uiterst rechts om af te slaan, waardoor mijn cliënt zeker niet meer langs rechts voorbij kon passeren. Op het eerste zicht was er ook geen richtingsaanwijzer gebruikt door de chauffeur. Als je links wil afslaan ga je volgens mij toch niet helemaal rechts op de baan staan", aldus zijn advocaat. "Ik geef toe dat mijn cliënt te snel reed, maar het was niet bewust dat de bromfiets opgefokt was. Het ging om een klassieke Camino van zijn vader waar hij nu mee rondreed. Maar hij is ook al genoeg gestraft, want hij was bijzonder zwaar gekwetst en heeft hier nu nog altijd littekens van", klonk het. De jongeman zelf was niet aanwezig. Politierechter Peter D'hondt was mild voor de bromfietser en legde hem een geldboete op van 1.600 euro waarvan de helft met uitstel. De jongeman kreeg ook een rijverbod van dertig dagen. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Celor Weityens

  Armand mudah, ik sta altijd uiterst rechts. Niet omdat ik mijn bocht niet kan nemen maar omdat andere chauffeurs niet in hun vak kunnen blijven. Sta maar eens overal uiterst links, gegarandeert dat je tegen het eind van de week je spiegel eraf gereden is of erger.

 • william sevenhant

  Robert Bruyland, ik wist niet dat je een stilstaand voertuig kan inhalen. Als ik mij niet vergis is dat voorbijrijden EN dat mag wel rechts. Al doet dit geen afbreuk aan de verantwoordelijkheid van de bromfietser.

 • Bob(Robert) Bruyland

  De wagen heeft geen keuze, want maar 1rijstrook.de brommer moet dus wachten en mag zelfs niet inhalen,rechts inhalen mag niet op eenzelfde rijstrook.Mijn levensmotto is een gold Wing 1800 Six flat super bike.

 • Mario Willaerts

  Naar mijn weten ligt daar een fietspad en moeten fietsers en bromfietsers nog altijd op dat fietspad rijden. Dus hoe kan die wagen dan in de weg gestaan hebben?

 • Katherine Baker

  Dus als ge niet rechts kunt passeren, moet ge erop vlammen ?! Rare redenering, iemand zoals ik zou effen stoppen. Het is lastig om te wachten als de patatten opstaan maar 'k wil liever heelhuids thuis komen. Silly me !