Man (74) overvallen in eigen woning

JONGE DADERS LATEN SLACHTOFFER ZWAARGEWOND ACHTER

De woning van het slachtoffer is verzegeld.
Geert De Rycke De woning van het slachtoffer is verzegeld.
Er blijven in Dendermonde problemen opduiken met jongeren die criminele feiten plegen. Deze keer hebben ze een bejaarde man in het ziekenhuis geslagen. De jongeren overvielen de man in zijn eigen woning aan de Vondelparklaan in Sint-Gillis en gingen ervandoor met geld. Ze takelden hun slachtoffer zo hard toe dat de man op intensieve zorg ligt.

De feiten speelden zich af maandagavond iets voor 22 uur. Vijf jongeren slaagden erin om de woning van C.V. aan de Vondelparklaan in Sint-Gillis-Dendermonde binnen te dringen. Ze wilden geld van hun slachtoffer en gingen erg agressief tekeer. De bejaarde man van 74 jaar oud raakte bij de overval zwaargewond. De man verkeerde in geen al te beste gezondheid en verbleef alleen thuis. Zijn vrouw was op vakantie aan zee.

Raam inslaan

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al gaan lopen. Zij hadden de voordeur terug dicht getrokken en het slachtoffer was er zo slecht aan toe dat die op eigen kracht de deur niet meer kon bereiken. Hulpverleners van MUG, ambulance en brandweer moesten een raam inslaan om in de woning te raken. V. werd zwaargewond naar het Sint-Blasiusziekenhuis gebracht, waar hij nog altijd op intensieve zorg verblijft.


Politiemannen kamden meteen de buurt uit en slaagden erin enkele daders op te pakken. Het onderzoek loopt. De woning van de bejaarde man aan de Vondelparklaan is verzegeld. Het gebeuren heeft het anders zo rustige Vondelpark alvast danig opgeschrikt. Buurtbewoners reageren geschokt op de feiten. "Het stond hier vol met politie en er was ook een ambulance aanwezig", vertellen ze. "We kunnen alleen maar gissen naar wat er zich tussen de vier muren van die woning heeft afgespeeld, maar de bewoner is duidelijk overvallen en het moet er wel stevig aan toe gegaan zijn."

Brandstichting

Het is niet de eerste keer dat er in Dendermonde problemen zijn met jongeren die het al te bont maken. Enkele maanden geleden werd er nog brand gesticht aan de supermarkt Carrefour op de Sint-Gillislaan. In het verleden lieten jongeren ook al een zelfgemaakte bom ontploffen aan een appartementsgebouw. Ook in de Dammenlaan werden al meerdere keren problemen gemeld met jongeren.


Bij de overval van maandag wordt gedacht aan een link met de zogenaamde Vlotgrasbende die maandenlang de Dendermondse binnenstad terroriseerde. Enkele maanden geleden werd door de Dendermondse politie nog gecommuniceerd dat er hard gewerkt was om deze problemen op te lossen en dat de situatie onder controle was. Maar blijkbaar blijven zich toch incidenten voordoen. Parket en politie wilden gisteren niet communiceren over de zaak.