Ludieke wedstrijd rond Dikketruiendag

De Harige Bende komt op bezoek in de winnende klas.
Geert De Rycke De Harige Bende komt op bezoek in de winnende klas.
Wie deelneemt aan de jaarlijkse Dikketruiendag in Dendermonde, kan dit jaar ook meedoen met een ludieke wedstrijd. Die wordt door schepen van Jeugd Nele Cleemput (CD&V) aan het initiatief gekoppeld. Klassen worden uitgedaagd een affiche te ontwerpen.

De Dikketruiendag is een jaarlijks weerkerend initiatief voor een beter klimaat. De verwarming wordt die dag een graadje lager gedraaid om zo de CO2-uitstoot te verlagen. Om het toch warm genoeg te hebben, trekken de deelnemers een dikkere trui aan.

“Om ook de leerlingen in de scholen nog meer te laten stilstaan bij het initiatief en de opwarming van de aarde, daag ik de klassen uit om een affiche te ontwerpen”, zegt schepen van Jeugd Nele Cleemput (CD&V). “Daarop moeten milieubewuste tips in de kijker gezet worden, zoals bijvoorbeeld de kraan toedraaien bij het tandenpoetsen, lichten doven en toestellen uitschakelen na gebruik. De klas met de leukste affiche kan een cadeau winnen en een bezoek van de Harige Bende.”

Deelnemers kunnen hun ontwerp mailen naar tettergazet@dendermonde.be. De Dikketruiendag vindt plaats op dinsdag 12 februari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.