Leerpunt verhuist naar Begijnhoflaan

Het Centrum Basiseducatie Leerpunt Waas en Dender in Dendermonde verhuist. De nieuwe thuis bevindt zich aan de Begijnhoflaan.
Leerpunt neemt haar intrek in de gebouwen aan de Begijnhoflaan in Dendermonde.
RV Leerpunt neemt haar intrek in de gebouwen aan de Begijnhoflaan in Dendermonde.

De organisatie deed de voorbije jaren een beroep op lokalen in de vroegere Abdijschool aan de Oude Vest om lessen voor cursisten te geven. Maar de provincie Oost-Vlaanderen besliste om de site Abdijschool te verkopen. Recent kocht projectontwikkelaar Uplace het gebouw en bijhorende terreinen. Daardoor kon Leerpunt er geen gebruik meer van maken en moest het centrum op zoek naar een nieuwe locatie voor haar cursussen in Dendermonde.

"Een nieuwe thuis vonden we in de voormalige kantoren van de sociale huisvestingsmaatschappij aan de Begijnhoflaan", zegt Mieke De Backer van Leerpunt. "We creëerden er een onthaal, voorbereidingsruimte voor de educatieve medewerkers, een materialenbank en leslokalen, waar we aan zo’n zestig cursisten tegelijk kunnen lesgeven."

Leerpunt nam ondertussen ook het al bestaande secretariaat aan de Emiel Van Winckellaan 23 onder handen. Daar werd een extra leslokaal en een ICT-lokaal ingericht. Daar kunnen nog eens dertig cursisten terecht.

Bij Leerpunt in Dendermonde volgden vorig schooljaar in totaal ongeveer 750 kortgeschoolde volwassenen les. "Het grootste doel is deze mensen extra leerkansen geven om vlot mee te kunnen in het dagelijks leven", zegt De Backer. "Zo geven wij cursussen taal, sociale kennis en vaardigheden, rekenen en computer."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.