Langer genieten van Boulevart

Weekend lang theater, circus en animatie in stadscentrum

Er valt dit jaar nog langer te genieten van het circus- en straattheaterfestival Boulevart. Het programma breidt uit met een magische avond op de Grote Markt op zaterdag. Zondag staat het hele stadscentrum op stelten met theater, circusacts, animatie, eetkraampjes en koopjes.
Heel wat partners werken samen om Boulevart te organiseren.
Geert De Rycke Heel wat partners werken samen om Boulevart te organiseren.

De zesde keer is het ondertussen dat Cultuurcentrum Belgica, samen met allerlei andere stadsdiensten en verenigingen, Boulevart organiseert. Het festival vol straattheater en circus in het centrum van Dendermonde betekent de officiële start van het nieuwe cultuurseizoen. "Alle partners zijn weer erg enthousiast om mee te doen", zegt Lieve Van Cauwenberge van CC Belgica. "Dit festival is niet meer weg te denken van de Dendermondse kalender. Vorig jaar bereikten we meer dan 6.000 bezoekers. We gaan dit jaar voor minstens evenveel."

Een gevarieerd aanbod aan openluchtvoorstellingen moet daar toe bijdragen. Bezoekers mogen zich verwachten aan onder andere indrukwekkende koorddansers, circus vol acrobatie, evenwicht, trapeze en jongleren, shows vol beweging, mannen en vrouwen op springveren, een machine die aardappels laat dansen, muziek en zoveel meer. Wie niet hongerig de stad wil intrekken, kan eerst 's middags deelnemen aan een picknick aan het Sas.

Copyright : Geert De Rycke

Wie alles uit Boulevart wil halen, kan dit jaar zelfs al op zaterdagavond genieten. "We voorzien hier een magisch avondprogramma", zegt Van Cauwenberge. "Als de schemer valt, gaat aangepaste verlichting branden. Vooruit met de Kuit tovert vanaf 19.30 uur een glimlach op alle gezichten. Rond 20 uur start een sfeervol spektakel met energieke acrobatie van Cie Exalté, rope skipping van Moving en duizelingwekkende elegantie van het koorddansen van Cie Altitude."

Belangrijk is dat, naast professionele artiesten, ook eigen Dendermonds talent alle kansen krijgt tijdens Boulevart. Een belangrijke rol is weggelegd voor Dendermondse amateurkunstenaars, verenigingen en handelaars. Zo zijn de Dendermondse muziekmaatschappijen nog enthousiaster dan de vorige jaren. De fanfares zorgen dit jaar niet alleen voor een concert op de Grote Markt om 14 uur om Boulevart te openen, maar plannen daarna ook wandelconcerten door de straten. ShaMoDo It zorgt voor majorettes. De acteurs van Theater Gustaaf verzorgen dan weer bijzondere rondleidingen in het Vleeshuismuseum. Leerlingen van de Academie voor Muziek, Woord en Dans brengen circus oude stijl op de Vlasmarkt, in een decor gemaakt door de centrale leerwerkplaats en het naaiatelier van het OCMW. De handelaars van de binnenstad zetten een koopzondag en -markt op.

Boulevart vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 september. Aan het Begijnhof, het Heldenplein, de Vlasmarkt, de Kerkstraat, de Oude Vest valt er heel wat te beleven. "Op elke plek valt is iets onverwachts te ontdekken", belooft Van Cauwenberge. Boulevart is gekoppeld aan Autovrije Zondag. Het stadscentrum is daardoor verkeersvrij. Het volledige programma is te vinden op www.ccbelgica.be/boulevart2018.

Copyright : Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.