Ga naar de mobiele website
^ Top

Kraanman redt leven van 72-jarige vrouw

HELDHAFTIG OPTREDEN BIJ ONGEVAL IN GREMBERGEN

De brandweer van Zele en Dendermonde zijn ter plaatse bij het voertuig.
Geert De Rycke De brandweer van Zele en Dendermonde zijn ter plaatse bij het voertuig.
Een kraanman uit Hamme heeft gisterenochtend het leven gered van een vrouw uit Zele. De vrouw kwam met haar wagen in de beek terecht waar ze aan het verdrinken was. Philip Kuppens die er net passeerde slaagde er in de vrouw een klein beetje omhoog te trekken, waardoor het gevaar geweken was. "Ik heb gewoon mijn plicht gedaan en die vrouw geholpen," aldus Philip.

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur gisterenmiddag. De 72-jarige Marie-Louise N. uit Zele reed met haar Opel richting Dendermonde om de kleinkinderen te gaan ophalen. Ter hoogte van de Sint-Antonius op de Zeelsebaan in Grembergen liep het echter fout en raakte de dame van de weg af. Hierbij knalde ze eerst tegen een lantaarnpaal aan, ging ze over de kop en belandde ze op haar dak in een diepe gracht. De wagen slikte onmiddellijk water en begon te zinken.


Net op dat moment passeerde kraanman Philippe Kuppens van het bedrijf Van Geyte Gebroerders uit de Broekstraat in Hamme.

Held Philip Kuppens in zijn kraan.
Geert De Rycke Held Philip Kuppens in zijn kraan.

Bijna Fataal

"Ik heb het ongeval zelf niet zien gebeuren, maar ik zag wel de auto liggen in de gracht en ben ik onmiddellijk gestopt," aldus Philip. Onmiddellijk werd er door andere omstaanders een ketting aan de wagen en kraan vastgemaakt zodat ze de wagen uit het water konden trekken. "De wagen kwam snel naar boven waardoor de vrouw op het droge was en ze niet meer aan het verdrinken was. Haar wagen had alleszins niet meer verder mogen zakken of het was fataal geweest," klinkt het.

Plicht

De dertiger wil zichzelf niet als een held zien. "Het is gewoon mijn plicht en voor mij was het evident om haar te helpen. Ik heb daarna onmiddellijk geïnformeerd hoe het met haar ging en was tevreden dat ze niet in levensgevaar was," besluit Philip.


Niet lang daarna kwamen ook de hulpdiensten ter plaatse. De dame werd onmiddellijk uit haar benarde situatie bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. "De vrouw heeft veel geluk gehad dat de kraanman hier aanwezig was," aldus brandweercommandant Ben Knaepen. "Dankzij zijn actie heeft ze het overleefd. Wij hebben de vrouw vrij eenvoudig uit haar voertuig kunnen ontzetten, waarna ze op een brancard werd gelegd en naar het ziekenhuis is gevoerd voor verdere controle," klinkt het.


De vrouw zelf kwam er met lichte verwondingen en de schrik vanaf, maar herinnert zich volgens de brandweer niets meer van het ongeval. "Wij zijn heel blij dat dit verhaal zo is afgelopen," besluit de commandant. De takelwerken van de wagen verliepen niet eenvoudig omdat de auto diep in een gracht zat. Door het ongeval ontstond er een lange file en moest het verkeer plaatselijk omrijden. Een uurtje later was de rijbaan opnieuw vrij voor het verkeer.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug