Korfbalclub laat kinderen wriemelen

De kinderen oefenen hun korfbalvaardigheden op Wriemeldag.
Foto Geert De Rycke De kinderen oefenen hun korfbalvaardigheden op Wriemeldag.
Heel wat kinderen hebben zich afgelopen zaterdag naar hartenlust kunnen uitleven op de Wriemeldag van Korfbalclub Appels KC.

Daarmee gaf de sportvereniging een geanimeerd startschot van het nieuwe seizoen van haar jeugdwerking. "De Wriemeldagen zijn er voor onze jongste leeftijdsgroepen, die nog niet in competitie uitkomen tegen andere clubs", zegt Reinout Remmery van Appels KC. "We willen vooral dat deze kinderen plezier beleven aan sporten en spelen en meer bewegen. De deelnemende kinderen spelen tijdens de Wriemeldag dus niet alleen korfbalwedstrijdjes, maar kunnen ook genieten van een bewegingsomloop en verschillende spelvormen zoals eendjes vissen, grime, dans en een obstakelbaan."


Appels KC mocht kinderen uit liefst vijftien verschillende clubs verwelkomen. "Gelukkig zijn we niet aan ons proefstuk toe", zegt Remmery. "Om het voor de kinderen nog aangenamer te maken hebben we zelfs een thema uitgedacht: Smurfenland. Dresscode is daarom blauw, geel, rood en wit en alle deelnemers krijgen een smurfenmuts." (DND)