Kerstsfeer alom tegenwoordig in regio

Geert De Rycke
Wie dol is op de eindejaarsperiode, heeft in deze regio alvast geen gebrek om Kerstsfeer op te snuiven. In alle gemeenten vinden de komende dagen Kerstmarkten plaats. Naast standjes en kraampjes met allerlei lekkers, bieden organisatoren vaak ook heel wat randanimatie. Een houtsculptuur krijgt vorm in Dendermonde en de Ketnetband komt langs in Lebbeke. Vrijdagavond bijt Buggenhout de spits af. Allemaal goed voor uren vertieren dus. Wij wensen iedereen alvast een heel fijne en gezellige eindejaarsperiode !

Kerstmarkt met live-act in Dendermonde

Waar?

In het stadscentrum van Dendermonde

Wanneer ?

Op zondag 9 december, van 13.30 tot 20 uur

Concept ?

Op de verschillende pleinen in de binnenstad, Grote Markt, de Vlasmarkt, Brusselsestraat, het Heldenplein, en de Oude Vest zorgen standhouders voor een rijk aanbod aan geschenkartikelen en consumpties. Tal van lokale verenigingen werken mee en spijzen zo hun kas.

Waarom naar daar ?

Op de Grote Markt vindt een live-act van Kevin Leybaert plaats, die figuren sculpteert uit massieve houten boomstammen. Wie wil, kan deelnemen aan het spel “kloefkappen” op de voorziene boomstammen. Er is een fotobooth met decoratieve achterwand voorzien. Tussen 15 en 16 uur komt de Harige Bende langs en delen Klein Moes, Haarbal en Rinocco gesigneerde kerstkaarten uit. 

De kerstmarkt van Dendermonde staat altijd garant voor originele acts tussen de kraampjes.
Copyright : Geert De Rycke De kerstmarkt van Dendermonde staat altijd garant voor originele acts tussen de kraampjes.

Eerste kerstmarkt door jeugdraad van Buggenhout

Waar?

Kamiel Van Belleplein, achter de kerk van Buggenhout.

Wanneer?

Vrijdag 7 december, vanaf 19 uur

Concept?

Kerstmarkt met verschillende drank- en eetstandjes. De Jeugdraad werkt daarvoor samen met andere verenigingen en vervangt hiermee de vroegere jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor jeugdverenigingen en Kerstdrink. Iedereen is welkom. "We hopen hiermee een alternatief te bieden voor de kerstmarkt die in Opdorp verdwenen is", klinkt het. De opbrengst gaat naar het goede doel, de vzw Kindergeluk.

Waarom naar daar?

Jenever, glühwein en warme chocomelk zijn er in overvloed. Live optredens en achtergrondmuziek komt van onder andere het Parafonenkoor van Opdorp. Dansers zorgen met een flashmob voor een verrasingsmoment. 

De Buggenhoutse jeugdraad gebruikt het Kamiel Van Belleplein als decor voor haar eerste kerstmarkt.
Geert De Rycke De Buggenhoutse jeugdraad gebruikt het Kamiel Van Belleplein als decor voor haar eerste kerstmarkt.

Ketnetband maakt kerststop in Lebbeke

Waar ?

Kerkplein van Lebbeke

Wanneer ?

Zaterdag 15 december, vanaf 16 uur

Concept ?

Gezellige kerstmarkt met allerlei standjes volgens het principe “koop lokaal”, verzorgd door plaatselijke handelaars en verenigingen. Dat zorgt voor een leuk aanbod van kleine cadeauartikelen en eindejaarsgeschenken, hapjes en drankjes.

Waarom naar daar ?

Ook het overdekte winterdorp en ijspiste op de Grote Plaats zijn gelijktijdig te bezoeken. Om 16 uur vindt er een optreden van de Ketnetband plaats. Coverband Diaz treedt op om 23.15 uur.

Aan kraampjes geen gebrek op de Kerstmarkt in Lebbeke.
Geert De Rycke Aan kraampjes geen gebrek op de Kerstmarkt in Lebbeke.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.