Jongeren gooien ramen frituur 't Barakske in aan Stationsplein en proberen brand te stichten

De ramen van de frituur werden stukgegooid, waarna de jongeren inbraken.
Koen Baten De ramen van de frituur werden stukgegooid, waarna de jongeren inbraken.

Twee meerderjarigen hebben woensdagnacht ingebroken in frituur 't Barakske aan het Stationsplein in Dendermonde. Na de inbraak probeerden ze ook nog brand te stichten in de frituur, maar dit mislukte. Vermoedelijk deden ze dit om hun sporen te wissen. Een getuige zag alles gebeuren en verwittigde de politie, die de daders even later kon oppakken. "Ik hoop dat ik morgen opnieuw kan openen voor al mijn klanten", aldus uitbater Wim Tierens (44). 

Het was rond 02.45 uur vannacht dat enkele omwonenden en een getuige van het café plots een hels lawaai hoorden aan frituur 't  Barakske op het Stationsplein. Twee jongemannen hadden met een stoel vanop het terras de ruiten aan diggelen geslagen in een poging om in te breken. Toen ze wilden vertrekken, staken ze enkele papieren servetten in brand en probeerden ze ook een gordijn van de zaak in brand te steken. Gelukkig was de politie al verwittigd door de getuigen en konden zij erger voorkomen. "Vermoedelijk probeerden ze alles in brand te steken om hun sporen te wissen", zegt een aangeslagen eigenaar. "Gelukkig waren de hulpdiensten snel aanwezig en konden zij de schade beperken, anders had dit een pak slechter kunnen aflopen en was ik mijn zaak misschien kwijt." 

Wim Tierens hoopt dat de schade meevalt en dat hij snel opnieuw kan opendoen.
Koen Baten Wim Tierens hoopt dat de schade meevalt en dat hij snel opnieuw kan opendoen.
Dit papier en een gordijn probeerden beide personen in brand te steken.
Koen Baten Dit papier en een gordijn probeerden beide personen in brand te steken.

Een tijdje later konden ook de daders ingerekend worden. Een van de mannen was aan het bloeden tijdens de arrestatie. Waarom de mannen net inbraken in zijn frituur weet Wim niet. "Vermoedelijk waren ze op zoek naar geld, maar dat is er bijna niet aanwezig, enkel wat wisselgeld, en dat werd ook aangetroffen bij arrestatie", aldus Wim. "Er is niemand met wie ik problemen had, af en toe gebeuren hier wel enkele dingen, maar daar hou ik me steeds van tussen", klinkt het. 

Ook de brandweer werd er bijgehaald, maar die hoefde uiteindelijk niet in te grijpen. De servetten werden buiten gehaald en snel gedoofd. De frituur blijft wel afgesloten door de politie om een onderzoek op uit te voeren. "Het is echt onverklaarbaar waarom ze dit gedaan hebben en ik heb er geen woorden voor, ik ben erg benieuwd wat de schade is binnen, want op dit moment mag ik er nog niet in", aldus Wim. 

De ramen werden ingeslagen met stoelen van op het terras.
Koen Baten De ramen werden ingeslagen met stoelen van op het terras.

Op 21 jaar tijd heeft Wim dit nog nooit meegemaakt. "Ze hebben wel al proberen inbreken, maar dit slaat alles. Gelukkig heb ik een kennis die snel nieuwe ramen kan steken, en ik hoop dat ik vrijdag terug kan open doen voor mijn klanten, want het is hier wel mijn broodwinning natuurlijk", besluit Wim. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eddy vermeir

  Ze hebben schrik van die gasten!

 • etienne vijverman

  ja de tijden veranderen zeer maar niet in de goede richting je mag je aan alles verwachten en over het algemeen mag het slachtoffer nog zelf opdraaien voor de kosten vele van dat crapuul zijn volgens de wet onvermogend ....

 • diane roelant

  Het lijkt wel of dat hier de normaalste zaak van de wereld is ,inbreken,vernielen,moorden en ga zo maar door,wat kan het die gasten schelen ze krijgen hier toch geen straf.

 • Roger De Bondt

  Zwaar straffen dat crapuul. Sommige mensen hebben geen respect meer voor de eigendom van iemand anders.

 • Erwin Werwaarts

  Vandalisme wordt pas echt zwijnerij als die gepleegd wordt op de privé-bezittingen van mensen die via diezelfde schamele middelen proberen te overleven in de maatschappij . Als je dan toch wil afbreken , doe dat dan op een rijke voedselketen , een milieu-vervuilende firma of iets dergelijks die dat toch financieel niet voelen , maar niet op arme sukkelaars . Het is juist dankzij zulke egoïstische immoralisten dat het leven moeilijk is , ongeacht of ze nu rijk of arm zijn .