Heemkring zoekt personen foto

De Heemkring Marcel Bovyn doet een oproep naar aanleiding van een historische foto. Die werd genomen in de winter van 1944.


"In Sint-Gillis was in de winter van 1944/45 een vervoercompagnie van het Engelse leger actief", zegt Dirk Verheyden van de Heemkring. "De militairen waren bij inwoners van de gemeente ingekwartierd. Wij zijn op zoek naar net die Sint-Gillissenaars die deze soldaten onderdak verleenden. In verschillende documenten is terug te vinden dat de Engelsen zo onder de indruk waren van de gastvrijheid. We willen deze inwoners terugvinden aan de hand van een grote foto van een kerstfeest dat de militairen aan de jeugd van Sint-Gillis aanboden in zaal Gildenhuis."


De foto zal ophangen tijdens de tentoonstelling van de heemkring 'Onze Jeugd Verenigd'. Die is te bezoeken op zaterdagen 2, 9 en 16 september en zondagen 3, 10 en 17 september, telkens van 13 tot 18 uur. Geïnteresseerden kunnen terecht in de Sint-Egidiuskerk van Sint-Gillis. Info: 0484/740.630 of info@heemkringsintgillis.be of www.heemkringsintgillis.be. (DND)