Gouden Petattencross wordt tweedaagse

ORGANISATIE BELOOFT ATTRACTIEF PARCOURS

De organisatoren van de Gouden Pettatencross bij de speciaal aangelegde brug.
Foto Geert De Rycke De organisatoren van de Gouden Pettatencross bij de speciaal aangelegde brug.
De Gouden Petattencross in Oudegem blijft groeien en zal voor de eerste keer twee dagen duren. Al voor de derde keer kunnen bezoekers dit weekend de sfeer van de veldcross komen opzuigen. De organisatoren zorgen voor een attractief en spectaculair parcours.

Wielerclub Eendracht uit Oudegem heeft met haar Gouden Petattencross een succesnummer in handen.


Drie jaar geleden koos de vereniging voor een hernieuwde werking en nieuw elan en stampte toen dit sportieve gebeuren uit de grond. Het werd meteen een schot in de roos. "Het was onze missie bij de heropstart om iedereen op de fiets te krijgen. Bovendien wilden we mensen laten genieten van de unieke sfeer van een veldcross dicht bij huis", zegt voorzitter Bart Van Malderen. "Dat hebben velen zich laten welgevallen."

Nieuw concept

De Gouden Petattencross groeit dan ook jaar na jaar. Een tweede editie verhuisde vorig jaar naar de terreinen aan de sporthal van Oudegem voor een vinniger en spectaculairder parcours. Dit jaar vernieuwen de organisatoren ook het concept. Voortaan loopt de Gouden Petattencross over twee dagen. "Zaterdag komen de allerkleinsten aan de beurt, is er voor leden van de fietsclub zelf de KWC-Challenge en kunnen deelnemers van zondag komen testrijden", zegt Van Malderen. "Die avond is er ook ons ondertussen legendarisch café Chasse Patat, met liveoptredens, veel streekbieren en een massa ambiance."


Op zondag zijn er verschillende koersen, zoals de jongerencrossen, start to cross, vrouwenwedstrijd, getrainde kuiten, snelle helden en Aaghem koers. Afsluiten gebeurt met de spectaculaire ploegenkoers. Nadien speelt dj Kevin Orlando ten dans met Vlaamse Schlagers. Nu al staat vast dat het aantal deelnemers aan de Petattencross dat van vorig jaar ruimschoots zal overschrijden.

Tweede brug

De voorbije weken hebben de organisatoren hard gewerkt aan het parcours. Opnieuw is de omloop nog spectaculairder gemaakt. "We hebben nog een tweede brug voorzien waar de renners over moeten", legt Van Malderen uit. "Er zijn ook bredere inhaalstroken voorzien en helemaal nieuw is een wasbord om over te rijden. Dit jaar is er ook meer aandacht voor de zichtbaarheid voor het publiek. Van op alle plaatsen zal de koers goed te volgen zijn. En een time tracking-systeem vertelt iedereen precies hoe hard er werd gefietst. Tussendoor kan iedereen terecht in een verwarmde feesttent met overdekt terras. Dat garandeert sfeer in alle weersomstandigheden."


De Gouden Petattencross vindt plaats op zaterdag 7 oktober, vanaf 14.30 uur, en op zondag 8 oktober, vanaf 10 uur. Info: www.kwc-eendracht.be.