Gedichten schrijven om overledenen te eren

Danny, in gedachte verzonken bij de laatste rustplaats van zijn echtgenote.
Copyright : Geert De Rycke Danny, in gedachte verzonken bij de laatste rustplaats van zijn echtgenote.

Op 1 november trekken mensen massaal naar het kerkhof om even terug te denken aan geliefden die er niet meer zijn. Danny trok met een speciaal gedicht naar de rustplaats van zijn geliefde.

“Op een jaar tijd ben ik vijf dierbaren verloren”, zegt Danny (62) die zelf een ongeneeslijke aandoening heeft, net als zijn broer. “Het leven kan soms rare bochten maken. Ik moest ook mijn echtgenote al afgeven. Haar bezoek ik nog steeds vijf keer per week op het kerkhof van Dendermonde”, zegt de man. “Ze had iets met lichtjes en lampjes. Daarom kom ik bijna elke dag langs om de lichtjes te doen branden bij mijn geliefde overledenen.” Op die manier houdt Danny het vuur en de herinnering brandend.

Voor Danny is het een bijzondere dag. “Ik heb gedichten geschreven voor de mensen die ik liefheb en die hier nu liggen. Gedichten schrijven helpt me om alles te verwerken, het is een manier om het verdriet van me af te schrijven. Ik ben nu zelfs bezig met een dichtbundel”, aldus de man.

Een van de gedichtjes die Danny schreef.
Copyright : Geert De Rycke Een van de gedichtjes die Danny schreef.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.