Frans Cool (59) in elkaar geslagen door minderjarigen

Politie kon drie minderjarigen oppakken

De politie kwam massaal ter plaatse
Koen Baten De politie kwam massaal ter plaatse

Frans Cool (59) uit Appels is vrijdagnacht in elkaar geslagen door enkele minderjarigen. De feiten gebeurden in de Kapellestraat in Appels, toen de man naar huis wilde gaan nadat hij met enkele vrienden een pint was gaan drinken. Plots werd hij langs achter aangevallen door een jongeman, die bijzonder breed gebouwd was. "Ik werd geslagen alsof ze me dood wilden", getuigt Frans Cool. 

De feiten speelden zich af omstreeks 01.00 uur vannacht. Frans was met enkele vrienden een pint gaan drinken in café Half-Af, wat hij wel eens regelmatig doet. Zijn vrienden waren al een tijdje naar huis, maar hij was nog even blijven zitten tot hij om een uur 's nachts besloot om ook naar huis te vertrekken. Hij liep de Kapellestraat in waar hij plots een zware slag op zijn hoofd voelde. "Ik  viel op de grond neer en voelde een hevige pijn", zegt Frans. "Het was echter nog lang niet gedaan, ik voelde nog meer vuisten en werd geschopt en geslagen. Het was echt alsof ze me dood wilden hebben", klinkt het. 

De man kon zich niet verweren tegen de daders en kreeg enkele zware rake klappen. Zijn rechteroog zit volledig dicht, hij werd op meerdere plaatsen genaaid en heeft overal blauwe plekken. De nacht heeft hij doorgebracht op spoed. "Puur op overlevingsinstinct ben ik uit de klauwen van die mannen kunnen ontsnappen. Ik ben letterlijk naar het café gekropen waar mijn zoon nog zat", aldus Frans. "Hij heeft me opgevangen, maar was zelf zwaar in shock om mij zo toegetakeld te zien. In zo een rustige gemeente wil je een pintje gaan drinken en dan maak je dit mee", klinkt het. 

Frans zelf is intussen weer thuis, maar is bijzonder onder de indruk van de feiten. "Ik wil er echter niet te veel bij stil staan, maar als ik nu nog iets ga drinken zal ik wel twee keer rond mij kijken. Ik ga een klacht indienen bij de politie en hoop dat de daders hun straf niet zullen ontlopen", klinkt het. "Ik begrijp ook echt niet waarom ze mij moesten hebben. Ik had die avond met niemand woorden gehad. Ik denk dat ik gewoon op de verkeerde plaats was op het verkeerde moment", besluit Frans. 

Enkele getuigen zagen de vechtpartij gebeuren en verwittigden meteen de politie. "Zij waren hier zeer snel aanwezig en konden de daders oppakken", aldus de getuige. Het ging in totaal om drie minderjarigen die bekend zouden zijn bij de politie. "Het was ongelofelijk hoe zij te keer gingen. Ze bleven echt maar slaan dus is het goed dat de politie snel aanwezig was om in te grijpen. Het was ook een bijzonder brede gast. Gelukkig is alles in orde met het slachtoffer", klinkt het. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georgy Richard

  Waar gaan we toch naar toe !!!

 • Yvo Verherstraeten

  Veel sterkte Frans. Hopelijk straffen ze dat uitschot en komen ze niet na 2 dagen vrij zoals dat hier de gewoonte is.

 • patrrik versys

  Ze zijn altijd gekend bij politie en gerecht; De zoveelste gerechtelijke fout, er moet toch iemand verantwoordelijk kunnen gesteld worden; hier zijn toch mensen die hun werk niet goed doen

 • viviane roels

  Waar gaan we naar toe in deze samenleving

 • roger geens

  Vroeger toen er nog respect was voor anderen werden zulke criminelen tot hun 21 in een weder opvoedingsgesticht gestoken ,waar zulke soort thuishoort .Het is te hopen dat men de ouders weet te vinden om de rekening te betalen ,zeker door het feit dat die man dit zijn hele leven meeneemt . Het is horror .