Eerste mobiele camera aan glasbollen

Foto Geert De Rycke
Afvalintercommunale Verko heeft een eerste mobiele camera in de strijd tegen sluikstorten aan glascontainers geplaatst. De camera staat opgesteld aan de glasbollen ter hoogte van het containerpark in Appels. Later komen ook nog andere glascontainers in het Verko-gebied onder camerabewaking. Wie dus in de toekomst met opzet afval achterlaat op een glasbolsite, kan worden geïdentificeerd en riskeert een boete.

Sluikstorten aan glasbollen blijft een probleem, ook al zijn glasbolmeters- en peters overal in de weer om sites proper te houden. Om de strijd tegen het probleem nog op te voeren, gaat Verko nog een stap verder dan sensibilisering en koopt het mobiele camera's aan. Op die manier wil de intercommunale niet alleen de inwoners gevoelig maken voor de sluikstortproblematiek, maar ook inzetten op handhaving en de pakkans voor overtreders vergroten.

Verko voorziet in totaal tien mobiele camera’s om glasbollen en probleemlocaties binnen de werkingsregio te bewaken. De eerste mobiele camera staat nu bij de glasbollen aan het recyclagepark van Appels. Het moet sluikstorters ontmoedigen om nog langer afval achteloos achter te laten. 

"We kunnen via allerlei communicatiemiddelen blijven herhalen hoe onverantwoord en schadelijk het is om afval zomaar achter te laten, maar door daders te identificeren en te bestraffen, ben ik ervan overtuigd dat we de sluikstortproblemen nog beter kunnen aanpakken en de kop indrukken", zegt Verko-voorzitter Dirk Abbeloos. Verko heeft ook een handhavingscel in dienst die achtergelaten sluikstorten onderzoekt in een poging de dader te identificeren.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Neymar Maes

    Dat men eerst eens begint met deze containers tijdig te ledigen. In Lutterzele staan telkens 2 overvolle containers en dan is men verwonderd als mensen hun glas er rond zetten...