DJ-fenomeen trekt de stekker uit draaitafels

AFSCHEID NA MEER DAN 50 JAAR MET EVENEMENT TEN VOORDELE VAN HANDBALCLUB DENDERMONDE

Eddy en het handbalteam van Dendermonde waar de opbrengst van de Vedettenparade naartoe gaat.
Copyright : Geert De Rycke Eddy en het handbalteam van Dendermonde waar de opbrengst van de Vedettenparade naartoe gaat.
Eddy Del White, DJ-fenomeen uit Dendermonde, neemt afscheid van zijn carrière. Meer dan vijftig jaar lang stond hij achter de draaitafels. "Nu is het tijd voor wat meer tijd voor mijn vriendin", zegt Del White. Maar eerst geeft hij er nog eens een stevige lap op. Met een Vedettenparade ten voordele van de Handbalclub Dendermonde.

Exact 51 jaar, één maand en 21 dagen. Zo lang zal Eddy Del White DJ geweest zijn als hij de stekker uit zijn draaitafels trekt. "Ik heb dat nauwgezet bijgehouden", zegt hij. "Ik herinner me nog als de dag van gisteren de allereerste plaat die ik ooit draaide. Het was Green Green Grass of Home van Tom Jones. Dat gebeurde op een fuif in jeugdclub Sako in Dendermonde, nadat ik een wedstrijd voor jonge DJ's had gewonnen. Sinsdien ben ik nooit meer van de draaitafels weg te slagen geweest."


Amper dertien jaar was Del White toen hij platen begon te spelen. "Massa's had ik er", vertelt hij. "Al mijn zakgeld en spaargeld ging er aan op. Titels en uitvoerders kende ik allemaal vanbuiten. Ik heb me trouwens voorgenomen om al die honderden platen die ik nog heb te beginnen inventariseren. Eens ik mijn DJ-carrière achter de rug heb ik daar binnenkort wel tijd voor. Het is een enorme collectie." De voorbije jaren passeerden fuiven, trouwfeesten, seniorenfeesten en grote evenementen zoals het wielerfeest van de Ronde Van België in Buggenhout de revue. Eddy Del White was een graag geziene gast om er voor ambiance te zorgen. "Ik ben daar trots op", zegt hij. "Indertijd was ik één van de pioniers als DJ. Ik vind dat ik uit 'de echte generatie van DJ's' stam. We moesten alles nog uitzoeken en er waren geen computers om vooraf alles te programmeren. Dat heeft altijd mijn succes gemaakt. Ik speel in op de sfeer van het publiek en werk tot iedereen danst."

Eddy Del White neemt na een DJ-carrière van meer dan 50 jaar afscheid.
Copyright : Geert De Rycke Eddy Del White neemt na een DJ-carrière van meer dan 50 jaar afscheid.

Meer reizen

Maar voor Del White is het nu tijd om afscheid te nemen. "Een bewuste keuze", zegt hij daarover. "Mijn vrouw Greta, ooit nog Miss Donkstraat in Dendermonde, verdient het dat ik wat meer thuis zal zijn, zodat we wat meer dingen samen kunnen doen. Haar eigen hobby, rommelmarkten, schroefde ze de jongste tijd wat terug voor mijn DJ-activiteiten. Nu is het aan mij om met haar mee te gaan, in plaats van omgekeerd. En we gaan wat meer reizen." Del White deed het de jongste maanden al wat rustiger aan. "Vroeger liep ik nerveus als ik twee of drie weken na elkaar geen DJ-set speelde", vertelt hij. "De jongste tijd gebeurde dat al wel vaker en het deerde me minder. Op zijn 65 jaar mag een man het al eens wat rustiger aan doen, niet."

Vedettenparade

Afscheid nemen doet Eddy in stijl. Met een gote Vedettenparade, ten voordele van Handbalclub Dendermonde. Daar heeft de DJ een bijzondere band mee. "Ik ben al jaren sponsor van de club en ondersteun de tombola en quiz met prijzen", zegt hij. "Het is allemaal ooit gestart toen de vrouwenploeg me vroeg om steunend lid te worden. En wie kan er neen zeggen tegen een vrouw, laat staan een ganse groep dames? Sinsdien koester ik heel wat sympathie voor de club en dus laat ik ook de winst van mijn laatste event naar hen gaan."


De Vedettenparade vindt plaats vandaag en start vanaf 18 uur. Een heleboel artiesten, zoals Tina Rosita, Dré Roger, Sabin, Marino Castello, Stefaan Edwards en Ambidance komen langs. Eddy Del White staat in voor de presentatie. Iedereen is welkom in de cafetaria van de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde, aan de Van Langehovestraat. De toegang is gratis.