Dendermonde heeft met 'Bats en Buys' eigen versie van 'Drank en Drugs'

Norbert De Batselier en Piet Buyse op de pui van het stadhuis in de clip van 'Bats en Buys'.
kos Norbert De Batselier en Piet Buyse op de pui van het stadhuis in de clip van 'Bats en Buys'.
Dendermonde heeft zijn eigen versie van de zomerhit 'Drank & Drugs'. De redactie van het satirische magazine De Klaptand herwerkte het succesnummer tot 'Bats en Buys'. In de bijhorende clip dansen burgemeester Piet Buyse en voormalig burgervader Norbert De Batselier samen met het schepencollege door de stad.

Het Dendermondse internetmagazine De Klaptand zette gisteren hun eigen Dendermondse versie van 'Drank & Drugs' van het Nederlandse duo Ronnie Flex en Lil Kleine online. De tekst van 'Bats en Buys' is doorspekt met verwijzingen naar artikels die het voorbije jaar op De Klaptand verschenen. De song werd in een mum van tijd een hit op Facebook. Het nummer werd in een paar uren tijd tientallen keren gedeeld en meer dan duizend keer bekeken. De reacties waren uitermate positief, van hilarisch over geniaal tot spitsvondig.

Dendermonde heeft met 'Bats en Buys' eigen versie van 'Drank en Drugs' - De Klaptand
kos Dendermonde heeft met 'Bats en Buys' eigen versie van 'Drank en Drugs' - De Klaptand

Hit tijdens Katuit

De Klaptand wil dat het nummer dé hit wordt tijdens de reuzenommegang Katuit donderdagavond. "Topmateriaal voor dj's die willen scoren tijdens de feestnacht", klinkt het. Rode draad doorheen het nummer is dan ook het Ros Beiaard. De tekst 'Wie met 't peird wil lachen heeft een groot probleem, Zijn ballen der af, Tot kop gesne'en, In 't stad van Bats en Buys' liegt er alleszins niet om. Enorm gelachen wordt bovendien met de figuranten in de clip: twee kleurrijke mannetjes met daarop wisselend de hoofden van alle leden van het schepencollege. Zij dansen op bekende locaties in de stad, zoals Grote Markt, stationsplein, Vlasmarktbrug, Oude Dender en het stadspark.


De Klaptand bestaat momenteel één jaar, maar wie er achter de site zit, blijft nog altijd één van de grootste en best bewaarde geheimen van Dendermonde. De opnames voor de videoclip moeten voor dag en dauw gemaakt zijn, zodat niemand de betrokkenen opmerkte. Janez Detd-frontzanger Nikolas Van der Veken leende zijn stem voor het nummer, maar die houdt de lippen stijf op elkaar over met wie hij eigenlijk samenwerkte. (DND)