Bestuurder weigert te stoppen voor controle, interventieploegen houden hem staande en trekken rijbewijs in, maar later op de dag betrappen ze chauffeur opnieuw

De controle vond onder meer plaats op de Zeelsebaan in Grembergen
Politie Dendermonde De controle vond onder meer plaats op de Zeelsebaan in Grembergen

De lokale politie van Dendermonde heeft zondagochtend tussen 4 en 12 uur 390 voertuigen gecontroleerd tijdens een verkeersactie. De controles vonden plaats in Sint-Gillis-bij-Dendermonde, Grembergen en Baasrode, maar ook via mobiele patrouilles. Bij de controles was er één persoon die weigerde te stoppen aan een controlepost. Hij werd achternagereden door een motorrijder die samen met twee interventieteams de man veilig  tot stilstand konden brengen. De chauffeur bleek onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Diezelfde dag nog werd de chauffeur zonder rijbewijs opnieuw betrapt achter het stuur. De man kon opnieuw onderschept worden en het voertuig werd getakeld. 

Bij het verdere verloop van de controles werden nog twee rijbewijzen ingetrokken voor 15 dagen. Tot slot werden ook nog zes andere rijbewijzen ingehouden voor enkele uren omwille van een te hoog alcoholgehalte. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy De Vos

    Levenslang rijverbod geven + een zware boete! Die man heeft geen greintje verantwoordelijkheid en is een alcoholieker. Als je zonder rijbewijs rijdt ben je ook niet meer verzekerd! En als je onder invloed rijdt heb je zeer veel kans op een ongeval, omdat je jou voertuig niet meer onder controle hebt! Deze verdient een zeer zware straf, hier hadden doden kunnen vallen (waarschijnlijk met vluchtmisdrijf, aangezien deze aap toch geen verantwoordelijk heeft).

  • Katrien D'herde

    Auto wegnemen is de enige oplossing!! Denk je nu écht dat zulke mensen er mee inzitten om zonder rijbewijs te rijden?

  • Marc De Metsler

    Die straffen zijn nooit zwaar genoeg en wat een justitie toch ,niet te geloven