Administratief centrum overstelpt met telefoontjes na artikel De Klaptand

De telefoon bij de stadsdiensten stond roodgloeiend na een artikel van De Klaptand. Het satirische magazine schonk zogezegd honderd flessen cava weg. Wie belde om zijn prijs af te halen, kwam bij het Administratief Centrum terecht.

De Klaptand werd een jaar geleden opgericht en wou die verjaardag in de verf zetten door honderd flessen cava weg te geven. "Voor heel wat Dendermondenaren is De Klaptand onmisbaar geworden", klinkt het in het artikel. "Met ruim een miljoen pageviews overtrof de belangstelling ruimschoots de verwachtingen. De redactie houdt er dan ook aan om alle lezers te bedanken voor het vertrouwen. Speciaal voor onze trouwe lezers heeft de marketingafdeling een leuke verrassing. De eerste honderd mensen die bellen naar de redactie op 052/25.10.20 krijgen een gratis fles cava thuisbezorgd."

In de val getrapt

Het nummer behoort echter toe aan het Administratief Centrum. De telefonisten hadden de voorbije dagen dan ook wat extra werk. "Al viel het al bij al nog mee", klinkt het. "Toen we het artikel van De Klaptand lazen, vreesden we dat het een stormloop aan telefoons ging worden. Zo erg werd het niet, maar er kwamen toch flink wat telefoontjes binnen. Meestal van mensen buiten Dendermonde. De Dendermondenaren zelf beginnen blijkbaar wel te snappen waar De Klaptand voor staat."


Wie uiteindelijk ontdekte dat hij bij de neus genomen was, kon er mee lachen. "Soms wat kwaad op zichzelf dat ze in de val getrapt waren", klonk het. "Er zaten ook telefoons bij van mensen die de grap doorhadden, maar wilden weten welk nummer het was."


Ongeveer een jaar geleden deed De Klaptand de telefoon van de toeristische dienst ook al eens roodgloeiend staan. Toen had het magazine geschreven dat de reuzenommegang Katuit niet zou doorgaan omdat de reuzendragers staakten. (DND)